Danų dietologė ir knygos „The Scandi Sense Diet“ autorė Suzy Wengel neseniai leidiniui „Business Insider“ papasakojo, kad besilaikydama šio mitybos plano per dešimt mėnesių atsikratė 40 kilogramų. Pagal šią dietą maisto porcijas reikia matuoti savo rankomis ir suvalgyti keturias saujas: vieną baltymų, vieną angliavandenių ir dvi daržovių. Taip pat vieno valgymo metu galima suvartoti vieną šaukštą riebalų.

Kiti šios dietos privalumai? Nebūtina atsisakyti desertų ar alkoholinių gėrimų, jeigu tą dieną iš valgiaraščio išimate angliavandenių dalį.

„Šis metodas ir jo priemonės neturi jokios magijos. Tai tik sveikas ir subalansuotas požiūris į mitybą ir sportą“, – sakė S. Wengel.

Dietologė Anar Allidina „Global News“ sakė, kad šį mitybos planą galima laikyti sveika dieta. „Ši skandinaviška dieta orientuota į natūralius produktus ir niekam neeliminuoja jokių produktų. Visa esmė slypi porcijų kontrolėje, pasitelkus savo rankas kaip orientyrą, kaip turėtų atrodyti jūsų patiekalas“, – aiškina mitybos specialistė.

Ji priduria, kad ši dieta labai paprasta, nes nereikia skaičiuoti kalorijų ar riboti save atsisakant tam tikrų produktų grupių. Žinoma, laikantis šios dietos svarbu prisiminti sportą, kuris ne mažiau svarbus už subalansuotą mitybą.

„Tai reiškia, kad reikia sumažinti jūsų jau valgomo maisto porcijas ir užtikrinti, kad kiekviename patiekale bus daržovių. Pagrindinis dėmesys skiriamas daržovėms, kurių mums visiems reikia, ir liesiems baltymams“, – pridūrė A. Allidina.

Pačios dietologės patiekaluose gali būti patys įvairiausi produktai: kiaušinis, pusė avokado, sauja vyšninių pomidorų ir duona su riešutų sviestu bei banano riekelėmis pusryčiams, jautienos salotos su svogūnais, pomidorais, kopūstu ir sūriu pietums. Vyrams ir vaikams ji siūlo pastarajame patiekale kopūstus pakeisti makaronais.

Dietologė Nicole Osigna teigia, kad tokio mitybos plano net nelaikytų dieta. „Dieta paprastai numato apribojimus ir dietų aš nerekomenduoju. Aš mokau gyvenimo būdo pokyčių, kurie realūs, veiksmingi ir tvarūs“, – sakė ji „Global News“ ir pridūrė, jog valgymas mažesnėmis porcijomis reiškia, kad pasisotiname subalansuotu maistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)