– Dažniausiai žmonės žino KMI indeksą ir to jiems užtenka, kas suprastų savo kūno sudėjimą. Bet yra viso kūno analizė, kuri pasako kur kas daugiau. Kas tai yra?

– Kūno analizė, tai tyrimas, kurio metu galime sužinoti savo kūno sudėtį, riebalų ir raumenų pasiskirstymą kūne, biologinį amžių, visceralinių riebalų kiekį ir kt.

– Kaip ji atliekama?

– Analizatorius nustato kūno kompoziciją, naudodamas tariamosios varžos metodą (BIA). Nejuntami ir saugūs elektros signalai pereina per asmens, užlipusio basomis ant svarstyklių, platformos kūną. Ši srovė lengvai pereina per raumenis ir kitus kūno audinius, tačiau ją sulaiko riebalai, kadangi juose yra mažiau skysčių. Šis pasipriešinimas vadinamas varža. Jos rodmenys ir matematinės formulės padeda nustatyti besisveriančio asmens kūno sudėjimo rodmenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)