Jos įsitikinimu, kasdienis makiažas neturi būti pastebimas: „Grožis yra painiojamas su tuo, kas yra ant veido. Kuomet pamatai moterį, į darbą išsiruošią su šventiniam prilygstančiu makiažu, man gaila, kad po dekoratyvinės kosmetikos sluoksniais negali pamatyti tikrojo grožio. Kiekviena moteris yra unikaliai graži, tačiau dažnai renkasi tai užgožti“.

Grožio specialistė įsitikinusi, kad kasdienai pakanka greitojo („express“) makiažo, kuris netruktų ilgiau nei 10 min., rašoma pranešime spaudai. „Jo principas paprastas tiesiog reikia pasirinkti savo odos tipui puikiai tinkančias priemones ir teisingas spalvas. Tačiau apie pastarąjį aspektą reta kuri susimąsto“, sako Reda. Ji mano, kad didelė makiažo pamokų pasiūla Lietuvoje daro įtaką tam, kad beveik kiekviena moka skirtingas makiažo technikas, bet taip pat pastebi, kad dėl netinkamų spalvų pasirinkimo, visas darbas gali nueiti perniek.

Anot Redos, spalva yra kertinis dalykas, nuo kurio reikėtų pradėti. Tinkamų sau atspalvių žinojimas gali sutrumpinti makiažui skiriamą laiką, nes vos vienas kitas švelnus tinkamų spalvų potėpis gali suteikti veidui gaivumo, gyvybingumo ir net jaunatviškumo.

Niekam ne paslaptis, kad netinkamai parinkta spalva gali išryškinti odos netobulumus, suteikti nuovargio efektą ar net vizualiai sendinti. Svarbus visas spalvinis koloritas, ypač tai, kas yra ant veido ar šalia jo. Ji pasidalijo dažniausiai matomomis klaidomis makiaže:

1. Moterys prieštarauja savo prigimtinėm charakteristikoms. Pavyzdžiui, dažna šalto spalvinio tipo moteris mano, kad jai reikia naudoti šiltas spalvas, taip pašiltinant natūraliai šaltą odos potonį. Kas nutinka tuo atveju: šiltos spalvos itin kontrastuoja su šaltu odos tonu ir atrodo murzinai.

2. Neatkreipiamas dėmesys į spalvų tamsumo/šviesumo skalę. Jei esi šviesaus spalvinio tipo, tamsios spalvos tave lengvai užgoš ir sendins, o jei tavo bendras spalvinis koloritas tamsesnis, šviesios spalvos jokiu būdu neatrodys natūraliai ir harmoningai, o priešingai itin rėš akį.

3. Klaidingai manoma, kad natūraliam dienos makiažui tinka tik švelnios/pastelinės spalvos. Tai labai priklauso nuo moters spalvinio tipo. Švelnią natūralią išvaizdą ryškios spalvos gali užgožti, tačiau ryškių akių, didelį kontrastą tarp tamsių plaukų ir šviesių akių/odos turinčioms savininkėms prislopintos spalvos nesuteiks jokio norimo efekto. Ryškesnės lūpos štai kas uždega jų akis. Jų bijoti nereikia, nes taip yra atkartojamas natūralios išvaizdos kontrastas ir sukuriamas itin harmoningas balansas.

4. Turima mažai žinių apie priemonių tekstūros svarbą. Mėgstančioms spindinčios odos efektą, ne tik vertėtų savęs paklausti ar jų oda tobulai tinka tokiam makiažui, bet ir ar tai neatrodys per daug pastebimai jos spalviniam tipui. Pavyzdžiui, švelnūs spalviniai tipai atrodys itin puikiai su matiniu makiažu, šiltas ir švelnus spalvinis tipas žinos, kad vietoj produktų, turinčių šviesą atspindinčių detalių, verčiau rinktis matinį bronzantą ir pan.

Anot specialistės, šių ir kitų spalvinių niuansų suvokimas ne tik pagerins rezultatą, bet ir sutaupys daug laiko kasdieniam pasiruošimui ar grožio priemonių įsigijimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)