„Turiu daug klienčių, kurios nesilanko, arba lankosi labai retai. Ir džiugu pasakyti, kad gaunu nuotraukas su įrodymais, kaip pagerėjo veido odos būklė, o tai, kad jos sugrįžta – tai didžiausias komplimentas kosmetikos gamintojams su kuriais aš bendradarbiauju“, – sako kosmetologė.

Anot I. Baubinienės, kosmetologė gali tikrai daug ką, internete taip pat galime prisipirkti įvairiausių priemonių, tačiau ne visos jos naudingos.

„Ne kartą teko susidurti, kad merginos nusiperka labai stiprias rūgštis, ir naudoja jas namuose. Ir didžiausia blogybė, kad tas priemones parduoda kosmetologės. Reikia suprasti, kad profesionalias priemones būtina atskirti nuo naudojamų namuose. Būtina!

Profesionaliose dažnai būna didesnis aktyvių sudedamųjų dalių procentas, kurios gali daryti neigiamą įtaką odos būklei. Tokiu būdu padarysime sau meškos paslaugą. Kitas punktas – profesionalios procedūros susideda iš daugelio etapų, ir nusipirkusios vieną, ar dvi priemones negausime rezultato, kuris deklaruojamas aprašant procedūrą. Neatlikus visų būtinų žingsnių galime gauti odos pažaidas, kurias paskui ilgai tenka gydyti.

Užsirašykite konsultacijai, gaukite išsamią odos analizę. Rinkitės kosmetologę su kuria galėsite nuolat konsultuotis ir prireikus koreguoti kosmetikos priemonių krepšelį“, – pataria kosmetologė.

Oda, veidas

Veido odos priežiūra namuose

Veido valymas

„Jau, ko gero, nereikia minėti, kad micelinis vanduo, jei jis naudojamas, turi būti nuplaunamas. Būtinai. Net jei gamintojas rašo kitaip. Jei naudojate sunkesnes makiažo tekstūras, nuvalyti miceliniu gana patogu, bet nuplaukite. Nesu micelinio vandens šalininkė. Mieliau renkuosi pienelį makiažui nuplauti ir rūgštinį prausiklį. Kodėl rūgštinį? Nes odos pH lengvai rūgštinis, ir nuo kontakto su prausimosi priemonėmis, nuo vandens odos pH šarminama. Sveikai odos būklei palaikyti rūgštinis prausiklis labai tinka. Jei naudojate įprastus prausiklius, gelinius ar putas, po nuprausimo būtinai naudokite toniką. Sveika oda į sveiką pH grįžta po 2 valandų, bet sveikų odų turime vis mažiau. Sveikatinkime savo odas, nežalokime“, – pataria I. Baubinienė.

Tinkamas kremas

„Ar reikalingas naktinis ir dieninis? Ne visada. Kartais tai gali būti viena priemonė. Viskas priklauso nuo gamintojo rekomendacijų, pageidaujamo rezultato, odos būklės, odos problemų“, – sako kosmetologė.

Serumas

„Ne visada amžius yra rodiklis naudoti serumą, kartais tenka paskirti serumą gerokai anksčiau, viskas priklauso nuo problemos. Nuo 30-ies metų serumas tikrai reikalingas. Nuo 30-ies laikrodis pradeda tiksėti ne mūsų naudai, tad intensyvesnė priežiūra tikrai reikalinga. Na, nėra taip, kad po 30-ies ryte atsikeliate su giliausiomis raukšlėmis, bet pasirūpinti oda geriau anksčiau nei vėliau. Profilaktika visada efektyvesnė nei kova su pasekmėmis. To išmokau dirbdama gydymo įstaigoje“, – sako I. Baubinienė.

Oda, veidas

Kaukės

„Aš esu kaukių fanė, o kaukių yra visokiausių. Nors ekologiškos gyvensenos propaguotojai peikia lakštines kaukes, bet man jos labai patinka. Ypač formuojančios veido ovalą (jos dedamos ant viso veido ir papildomai užkabinamos už ausų). Kreminės, gelinės kaukės naudoti du ar tris kartus per savaitę būtų tobula, bet jei lepinsite veido odą bent kartą per savaitę, tai jau bus labai gerai“, – sako kosmetologė.

Šveitikliai

„Jei naudojate rūgštinius prausiklius, tuomet šveitiklių naudojimas tampa nebūtinas. Jei vis dėlto norite – naudokite veikiančius švelniai, bet efektyviai. Mano favoritas – enziminis šveitiklis. Jis švelniai nutirpdo negyvas ląsteles ir nedaro jokios pažaidos odai“, – pataria kosmetologė.

Anot I. Baubinienės, yra dar galybė visokių ampulių, purškiamų priemonių, tačiau specialistė rekomenduoja rinktis tvirtą bazę, investuoti į veikiančias priemones, aklai nepasitikėti reklama, ypač kai tai susiję su didžiausiu mūsų organu – oda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)