Štai keletas lietuvių pamėgtų procedūrų bei patarimų:

Vasaros laikotarpiu visada naudoju agurkų kaukę veido odai. Puikiai atgaivina.
Aurika M.

Rytais odą atgaivinu ledukais ir švelniu masažu.
Kristina J.

Pats geriausias šveitiklis veidui - kavos tirščiai.
Aušrinė M.

Veidui šluostyti naudoju popierinius rankšluosčius. Taip ant veido odos nepatenka bakterijos, po kelių savaičių matosi akivaizdus veido odos pagražėjimas.
Aušrinė Z.

Vasarą tai, kas auga savame darže, tuo drąsiai galiu tepti veido odą.
Jolanta P.

Kontrastinis dušas ryte ir plaukiojimas baseine po darbo dienos yra puikios priemonės grožiui puoselėti
Ingrida P.

Kadangi mano šiltnamis pilnas kvepiančių pomidorų, tai juos panaudoju ne tik maistui.

Pomidorų ir medaus kaukė nuo raukšlių

Šaukštą pomidorų košelės sumaišyti su tokiu pačiu kiekiu medaus ir natūralaus jogurto. Masę užtepti ant veido ir nuplauti po pusvalandžio. Tada veidą patepti įprastu kremu.
Zita S.

Kokosų aliejus puikiai pamaitina odą, nuvalo visus nešvarumus ir makiažą. Į purškiklį įpiltas vanduo su agurkais ir mėtomis puikiai atgaiviną veido ir kaklo odą dienos esant karščiams.
Inga G.


Kosmetologės Ritos Balčiūnienės komentaras

Peržvelgusi moterų atsakymus sertifikuota kosmetologė Rita Balčiūnienė paaiškino, kodėl dalis moterų išvardytų dalykų joms gali labiau pakenkti nei padėti.

„Jei atvirai, nesu tokių procedūrų šalininkė. Visų pirma todėl, kad moterys sunkiai įvertina savo odos būklę. Tad tokiomis procedūromis galima sau labiau pakenkti nei padėti. O kad odos būklė pagerės nuo namuose gaminamos kosmetikos ar tokių procedūrų – šansų mažai“, – sako kosmetologė.

Pasak R. Balčiūnienės, didžiausias odos priešas – daugybės moterų paminėta ir mėgstama procedūra – veido odos šveitimas kavos tirščiais. „Su tokiu šveitikliu galime destabilizuoti odos būklę, mat kavos tirščiai yra labai didelis abrazyvas. Raginis odos sluoksnis turi 8-15 proc. drėgmės, tad labai svarbu jo nepažeisti mechaniškai, kad neprasidėtų uždegimai. Ypač, jei oda išberta – tokiu būdu šveičiant odą, infekciją galima tik išnešioti. Jei oda yra plona ir sausa, galime pažeisti hidrolipidinę mantiją, kuri saugo mūsų odą nuo infekcijų ir dehidratacijos“, – įspėja kosmetologė.

Procedūras su ledukais R. Balčiūnienė apibūdina kaip nesaugias. „Pirmiausia, negalime įvertinti ledo temperatūros. Kyla pavojus pažeisti kapiliarus, taip pat sausą, ploną, kuperozinę odą. Be to, šaltas ledas tirdpdamas sausina odą. Tad norėdami sumažinti paburkimus labai lengvai galime pažeisti kapiliarus ir dar labiau išsausinti odą. Tokia procedūra – stresas mūsų odai. Kosmetologijos kabinetuose procedūros šalčiu atliekamos pagal tikslų protokolą: yra nustatoma temperatūra, kuri yra saugi klientui, ir šalčiu įvedamos veikliosios medžiagos. Tad turintiems jautrią odą tokiomis ledo procedūromis nesiūlau ekpserimentuoti namuose. Odą pažeisti yra labai paprasta, bet atstatyti – nelengva“, – teigia kosmetologė.

Rita Balčiūnienė

Pasak R. Balčiūnienės, moterų pamėgtas aliejus veidui tikrai nėra tinkamas visiems odos tipams.

„Aliejus labai dažnu atveju gali kimšti poras. Manydami, kad aliejus drėkins, klientai juo tepa odą, tačiau oda tokiu būdu ne drėkinama, o maitinama. Tokių procedūrų pasekmė – odos bėrimai. Laboratorijose kosmetika yra kuriama metų metus, kuriama preciziška aparatūra, testuojamos priemonės, vertinamas kiekvienos jų PH. Kuriamos nano sferos, kurios galėtų prasiskverbti net iki dermos. Tad akivaizdu, kad tik profesionalų kurta kosmetika gali būti mums naudinga ir, svarbiausia, saugi. Klaidinga manyti, kad viskas, ką valgome, tinka tepti ant veido. Ir nors agurkai iš šaldytuvo jūsų odai tikrai nepadarys žalos, daug naudos vis dėlto neduos taip pat. Nepakenkime sau“, – pataria kosmetologė.

Tuo tarpu kosmetikės, veido mankštų bei savimasažo specialistės Viktorijos Baltramiejūnienės nuomonė – kiek švelnesnė.

„Kokosų sviestas yra puikus dalykas, tačiau yra komedogeninis, o tai reiškia, kad jis gali kimšti poras. Tai nėra klaida, bet apie visus grožio patarimus galiu pasakyti taip: tai, kas tinka jums, nebūtinai tinka visoms. Jeigu jūsų veidas nuo kokosų aliejaus tiesiog švyti, yra pamaitintas ir švelnus – tai nereiškia, kad kitam veidui tai tiks. Kitoms galbūt po kelių dienų veidą išbers – jei taip nutiks, suprasite, kad šis aliejus jums netinka ir reikėtų išbandyti kitą. Kiekvienas veidas „suras“ savo aliejų, kuris jam tiks“, – sako kosmetikė.

V. Baltramiejūnienė ne taip kritiškai žvelgia ir į kavos tirščių naudojimą: „Kava yra puikus antioksidantas, turi kofeino, kavos tirščiai gali būti naudojami grožio srityje, bet tai turi būti daroma labai atsargiai. Neimkite kavos tirščių iš kavos su pienu – paruoškite juos atskirai.

Tirščiais galima šveisti veidą, bet tai neturi būti daroma kiekvieną dieną ir tinka storesnei, nejautriai odai. Galite šveisti veidą ir tai daryti labai švelniai, tačiau, jei turite ploną, reiklią odą – kavos tirščiai gali visai netikti ir gausite priešingą variantą – sužalosite odą, ji praras savo vientisumą.“

Daugiau V. Baltramiejūnienės komentarų – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)