Kaip sako Gritė, prancūzę visada pažinsi iš labai lengvo makiažo ir truputį chaotiškos netvarkos. „Pradėti reikėtų nuo to, kad prancūzės, visų pirma, labai kruopščiai rūpinasi savo oda. Jei kitų šalių moterys skatinamos kuo daugiau dėti ant veido dekoratyvinių priemonių, kad oda spindėtų, prancūzės daro atvirkščiai – jos labai stipriai puoselėja odą serumais, ampulėmis, stipriai drėkinančiais koncentratais, kad ant veido reikėtų dėti kuo mažiau dekoratyvinės kosmetikos. Jos tepa labai nedidelį pagrindo ir pudros sluoksnį, o labai didelį dėmesį skiria odos puoselėjimui, drėkinimui. Jos dažnai lankosi pas kosmetologus, darosi veido kaukes ir pan. Jei yra strazdanų, prancūzės jų nemaskuoja, o kaip tik pabrėžia. Jos neapkrauna savo odos“, – pasakojo pašnekovė.

Kitas niuansas – prancūzės labai mėgsta pabrėžti skaistalais ne tik skruostus, bet ir nosies galiuką. „Tarsi grįžo ką tik iš atostogų ir jis būtų šiek tiek saulėje nudegęs. Taip veidas atrodo labai natūraliai. Apskritai prancūzės turi nemažai tokių paslaptingų ir koketuojančių su makiažu susijusių niuansų, kurie gali nuskambėti kiek juokingai, bet visa šios šalies kultūra yra persmelkta flirto, tad nieko nuostabaus, kad ir makiažas remiasi panašiais principais. Pavyzdžiui, pietų pertrauka pas prancūzus trunka porą valandų, kaip juokauja vietiniai, per ją galima nuveikti viską, ne tik papietauti. Todėl moterys labai dažnai po pietų lūpas padažo taip tarsi būtų nubučiuotos. Tai reiškia, kad jos jų griežtai nekontūruoja, ką daro Rytų kultūros moterys. Prancūzės pirštu paima dažo ir patapšnoja lūpas, kad jos būtų taip lengvai išplaukusios. O kolektyvui belieka tik spėlioti, kur tu buvai ir ką veikei. Jie net turi tokį terminą: nubučiuotos lūpos“, – pasakojo Gritė.

Prancūzės

Dažnai kolegoms kyla klausimas ne tik, kur buvai pietų, bet ir kur praleidai naktį. Tam pasitarnauja – padūmavęs akių makiažas. „Prancūzai darbą pradeda vėliau, todėl baigia apie 19 val. Po darbų dažniausiai susitinka su draugais taurei vyno ir tik tada keliauja namo. Arba nekeliauja, jeigu vakaras pasibaigia kaip nors kitaip...“, – šypsojosi pašnekovė. Nenakvojimo namie efektą sukuria truputį chaotiškas akių makiažas. „Prancūzės dažnai makiažą pasidaro važiuodamos į darbą traukiniu ar metro. Jos labai mėgsta priemones, kuriomis būtų lengva naudotis. Tarkime, lūpdažis, kuris tinka ne tik lūpoms, bet ir skruostams. Mėgsta dvipusius storus pieštukus: vienoje pusėje dažas, o kitoje – kempinėlė, su kuria lengva sukurti švelniai padūmavusių akių makiažą. Toks chaotiškas ir švelnus akių makiažas tarsi sukuria užuominą, kad niekas nežino, kur buvai praėjusią naktį“, – pasakojo Gritė.

Kad prancūzės nemėgsta griežtų linijų, galima matyti ir iš jų antakių. „Tarp jų tikrai nėra populiarus permanentinis makiažas. Jos mėgsta antakius palikti natūralius. Sušukuoja, sufiksuoja geliu ir viskas“, – sakė specialistė. Lygiai toks pats tvarkingas chaosas – ir plaukuose. „Kaip juokauja vietiniai – vėjas plaukuose. Prancūzaitės mėgsta tokias švelnias bangas, kurios natūraliai kristų, nebūtų fiksuotos. Džiaugiuosi, kad tokia mada ateina ir į Lietuvą“, – sakė Gritė.

Vis dėlto o kaipgi raudonas lūpdažis? „Prancūzės mėgsta dideles rankines, kuriose visada turi du dalykus – raudoną lūpdažį ir aukštakulnius. Jei darbe jos bėgioja su lygiapadžiais, vakare į susitikimą eina avėdamos aukštakulniais ir dažnai pasidažiusios raudonu lūpdažiu“, – šypsojosi Gritė ir pridūrė, kad būtent makiažas labai gerai atspindi visą prancūzų gyvenimo būdą: mėgautis gyvenimu ir neieškoti problemų, kur nereikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)