Stebint tokias nugludintas nuotraukas išties lengva nepelnytai pasijusti netikėliu ir pradėti jausti vis didensį nerimą.

Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad daugiau nei 55 proc. žmonių neigiamai reaguoja į soc. tinkluose matomas kitų nuotraukas. Nuotraukos iššaukia tokius jausmus kaip pavydas, pasitikėjimo savimi menkimas, konkurencija. Čia nekalbama tik apie draugės atostogas Ispanijoje – susiduriame su nuolatiniu srautu iš viso pasaulio, gauname žinių apie įvykusias tragedijas ar stichines nelaimes. Mus nuolat pasiekia daugybė naujienų.

Taigi, gyvendami tokį gyvenimo būdą greitai tampa sudėtinga užmigti ir gerai pailsėti. Išbandykite šį triuką, kuris turėtų padėti pabudus jaustis atsigavus ir pailsėjus.

– Nusistatykite laikmatį penkioms minutėms;
– Patogiai atsisėskite tylioje vietoje ir stebėkite savo mintis;
– Užsimerkite ir įsivaizduokite savo mintis tarsi kamuoliukus, atšokančius nuo sienų. Matykite, kaip jos viena po kitos atšoka nuo sienos;
– Susitelkite į savo kvėpavimą. Įkvėpkite ir iškvėpkite, stebėkite savo mintis, bet nesekite jų, paleiskite. Leiskite joms praeiti, įsivaizduokite, kad jų nebelieka net kambaryje, kuriame esate.
– Tęskite kvėpavimą. Sutelkite dėmesį į tašką už savo kaktos, patį vidurį ir leiskite savo mintims nurimti, pamatykite, kaip jos lėtai dingsta ir nebeskirkite joms dėmesio.
– Tęskite kvėpavimą ir stebėkite, kaip jūsų krūtinė ir pilvas pakyla įkvėpiant ir nusileidžia iškvėpiant.
– Galvokite „pakyla“, kai įkvėpiate, „nusileidžia“ – kai iškvėpiate.
– Kai baigiasi penkios minutės lėtai atsimerkite ir apsižvalgykite.
– Ramiai kvėpuokite ir pajuskite, kaip atsipalaidavote.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)