Internete gausu informacijos, kuri turėtų padėti numesti nepageidaujamus kilogramus, tačiau neretai galima rasti ir nenaudingų patarimų, kurie nepadės pasiekti norimo rezultato ar net atvirkščiai.

Treneris S. Woodas geriausiai žinomas dėl savo treniruočių plano, kurį sudaro subalansuota dieta ir nesudėtingos treniruotės.

Neseniai treneris paskelbė penkis klaidingus, tačiau labiausiai paplitusius dietų patarimus.

Kalorijų limitas

Nors daugybė dietų siūlo sumažinti dienos suvartojamų kalorijų skaičių iki maždaug 1200, tačiau M. Woodas teigia, kad tai nėra naudinga.

Dramatiškai sumažindami kalorijų kiekį galite laikinai atsikratyti nenorimų kilogramų, tačiau, pasak trenerio, svoris nustos kristi, jei negausite visų geram organizmo funkcionavimui reikalingų medžiagų.

„Svarbiausia suprasti, iš kur tos kalorijos atsiranda: jei valgote tik duoną ir šokoladą, kurie sudaro tas 1200 kcal, tuomet greitai susidursite su organizmui reikalingų medžiagų trūkumu“, – sako jis.

Taip pat, valgant per mažą kiekį maisto organizmas įeina į badavimo režimą, o tai sulėtina medžiagų apykaitą. Ko gero, daugelis žino, kad lėta medžiagų apykaita – priešingybė lieknėjimui.

Mažu riebalų kiekiu grįsta dieta geriausiai padeda atsikratyti antsvorio

Nors turėtume normuoti suvartojamų riebalų kiekį, tačiau svarbiau atkreipti dėmesį į cukraus suvartojimą.

S. Woodas rekomenduoja vartoti kuo daugiau neapdoroto maisto, nes jį apdorojant neretai pridedama papildomų priedų, o tarp jų ir cukrus. Treneris rekomenduoja parduotuvėse nesižvalgyti į produktus, kurių etiketėse mirga „žemas riebalų kiekis“.

Angliavandenių atsisakymas

Per pastaruosius kelerius metus paaiškėjo, kad angliavandeniai nėra pagrindinė antsvorio atsiradimo priežastis – viskas priklauso nuo porcijos, kurią suvalgote.

Atsisakius angliavandenių, organizmas pareina į vadinamosios ketozės režimą – sparčiai deginami riebalai, tačiau organizmas negauna ne tik angliavandenių, bet ir ląstelienos. Ląsteliena gyvybiškai svarbi virškinimo sistemos sveikatai. Jei ketozės stadija užtrunka ilgai, organizme įsijungia vadinamasis bado režimas. Tada organizmas pradeda bet kokia kaina kaupti atsargas.

Antsvorio metimui skirtuose mitybos planuose turėtų būti maistingų medžiagų turinčių angliavandenių.

Sultys organizmo detoksikacijai

Nors sultys gali būti naudingos kaip priedas prie sveikos dietos, tačiau S. Woodas rekomenduoja nepasikliauti tik jomis valant organizmą. Pasak trenerio, sultyse nėra organizmo valymui reikalingų skaidulų ir baltymų.

„Jei norite išvalyti organizmą, tuomet verčiau laikykitės labai griežtos sveikos mitybos dietos, kurios laikantis gautumėte reikalingų skaidulų ir baltymų“, – sako jis.

Valgymų praleidinėjimas

Nors daugybė žmonių vakarais stengiasi nebevalgyti ir eina miegoti išalkę, kad atsikratytų svorio, tačiau S. Woodas teigia, kad tokiu atveju bus sulaukta tik priešingo efekto.

Valgymų praleidinėjimas privers organizmą pereitį į badavimo režimą ir taip sulėtins medžiagų apykaitą. Tai taip pat gali lemti ir nesveiką užkandžiavimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)