„Pastaruoju metu dažnai randu informacijos apie tai, kad senėjimą stabdančios grožio priemonės gali pakenkti jaunai odai, todėl nepatartina per anksti imti jas naudoti. Ar tai tiesa? Ir jei yra ribojimų, kokiam amžiui jie aktualūs?“

marieclaire.ru skaitytoja, 24 m.

Specialisto atsakymas:

Pirmi senėjimo požymiai pasirodo gana anksti. Norėdami sustabdyti laiką, daugelis ima naudoti aktyviuosius komponentus – aminorūgštis, peptidus, retinolį ir fitoestrogenus. Tačiau kategoriškai draudžiama tai daryti nepasitarus su dermatologu. Visų pirma, galite sau pakenkti, antra, reikia žinoti, kad jaunai odai šios priemonės neefektyvios, nes aktyviųjų komponentų paskirtis – kompensuoti tam tikrų komponentų deficitą.

Pavyzdžiui, peptidai giliai prasiskverbia į odą ir stimuliuoja kolageno gamybą. Šie aktyvieji komponentai stimuliuoja tam tikras odos funkcijas, kurios sulėtėjo, sulėtėjus medžiagų apykaitos ir kt. procesams. Dėl peptidų mažėja raukšlių, lėtėja fotosenėjimas. Tiesa, dauguma peptidų pradeda veikti odą tik nuo 40 metų.

Fitoestrogenai – aktyviosios augalinės kilmės medžiagos (raudonasis klevas, ženšenis, linai, avietės, vynuogės, apyniai), kurios kompensuoja estrogenų deficitą.

Veido kremas

Su estrogenais stipriai susijusios zonos – akys, viršutinė lūpa, kaklas. Bėgant metams veide gana stipriai atsispindi hormonų trūkumas, todėl nuo 45 m. moterims rekomenduoja kremus su fitoestrogenais, nuo kurių dailėja išvaizda, gerėja psichoemocinė būsena. Kremai veikia lokaliai ir gana greitai pagerina odos spalvą, sumažina pigmentaciją. Išimtis – atvejai, kai kremų su estrogenu skiria gydyti aknę su padidėjusiu androgenų kiekiu. Tačiau tik specialistas gali tą padaryti.

Retinolis nerekomenduojamas iki 40 metų. Riebios odos ir rožinės atveju retinolis dažnai įeina į priežiūros kompleksą. Tiesa, privaloma aiški instrukcija, kam ir koks retinolio kiekis reikalingas.

Senėjimą stabdančios priemonės – neinvazinis būdas pratęsti jaunystę. Kuo aktyvesni kreme, serume esantys komponentai, tuo detalesni turi būti specialisto nurodymai, turi būti detaliai diagnozuojama odos būklė, žinoma istorija.

Įsidėmėkite – jei ant pakuotės žadama, kad kremas stabdo senėjimą, tai nėra tokio jo poveikio garantija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)