„Dažnai sulaukiu klausimų, kodėl taip sunku namie susiformuoti plaukus, kodėl neišgaunamas toks rezultatas, kaip grožio salone. Atskleisiu keletą triukų, kaip tą padaryti“, – sako specialistė.

Pirmiausia, anot jos, reikia išsiplauti plaukus kokybišku šampūnų, pamaitinti kondicionieriumi ar balzamu, ištepti apsaugine priemone nuo karščio.

„Pagrindinė klaida – nesuvokimas, kad viena yra džiovinti plaukus, o kita – juos formuoti. Jei išsiplovėte ir iškart pradedate formuoti, be galo greitai pavargstate, paskausta rankas ir metate šį darbą vidurį kelio. Pirmiausia plaukus išdžiovinkite. Drėgmės gali likti kokie 20 proc.“, – patarė plaukų stilistė.

Pagrindiniai įrankiai formavimui – plaukų džiovintuvas ir plokšti arba apvalūs šepečiai. „Kai plaukus džiovinate, antgalis ant džiovintuvo nebūtinas, kai formuojate – jis palengvina darbą ir rezultatas pasiekiamas greičiau. Plaukų formavimo metu labai svarbu pučiamos oro srovės krypties santykis, šepečio padėtis ir norimas rezultatas. Visada formuodami plaukus leiskite kiekvienai sruogai atvėsti“, – sakė E. Saunorytė.

Bene dažniausiai pasitaikanti klaida – perdžiovinami plaukai. Anot specialistės, tokiu atveju neliks nieko kito kaip plauti galvą dar kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)