Ericson Ay Mires pateikia 5 priežastis, kodėl kiekvienas turėtų pabandyti pildyti asmeninį tikslų įgyvendinimo planą.

1. Tikslų įgyvendinimo planas padeda geriau susieti savo vertybes, emocijas su tikslais

Pildydamas (-a) tikslų įgyvendinimo planą apie tai, kuo tiki ir kodėl tuo tiki, kaip jautiesi ir kokie yra tavo tikslai, geriau suprasi save, susiesi savo tikslus su asmeninėmis vertybėmis bei emocijomis. Galbūt per pastaruosius metus dirbi darbą, kuris neteikia Tau džiaugsmo? Žinoma, būtų daug paprasčiau tiesiog nuleisti galvą ir dirbti toliau. Juk niekas kitas aplink Tave savo darbu nesiskundžia. Pildant planą viskas prieš akis susidėlios savaime. Tikslų įgyvendinimo planas leis Tau pagaliau būti sąžiningu prieš save. Jei nepatinka tai, ką šiandien veiki, – keisk tai.

2. Tikslų įgyvendinimo planai padeda spręsti problemas

Tikslų įgyvendinimo plano rašymas padeda sutvarkyti galvoje esančią netvarką. Susidūręs (-usi) su problema ir ją užrašęs (-usi), iš savo galvos ją perkeli ant popieriaus. Taip liaujiesi turimas problemas saugoti vien tik savo mintyse, o žengi pirmą žingsnį pradėdamas (-a) jas spęsti.

3. Tikslų įgyvendinimo planai gerina įžvalgumą

Pildydamas (-a) tikslų įgyvendinimo planą tampi atviresnis (-ė) įžvalgoms, kurias anksčiau galėjai praleisti. Rašydamas (-a) savo pastabas, geriau supranti savo siekius. Skaitydamas (-a) tai, ką parašei, geriau save pažįsti. Kokius tikslus ir kodėl nori įgyvendinti? Ar vos įpusėjęs (-usi) įgyvendinti vieną tikslą, persimeti prie kito? Kai viską fiksuoji raštu, pradedi pats/ pati ieškoti atsakymų į savo klausimus. Nuolat pildydamas (-a) tikslų įgyvendinimo planą pastebėsi savo įpročius, galėsite peržvelgti sukauptą patirtį, kliūtis, veiksmus, kurių ėmeisi, kad visą tai išspręstum.

4. Tikslų įgyvendinimo planas padeda sekti savo tobulėjimą

Tikslų įgyvendinimo plano pildymas padeda mums pažvelgti į save iš tolo: kaip laikui bėgant mes pasikeitėme, kurioje vietoje pasielgėme gerai, o kurioje – padarėme klaidą. Patyrę klaidas, jas užrašę, ieškoję ir suradę jų sprendimus, ko gero jų daugiau nebekartosime. Tikslų įgyvendinimo plano pildymas leidžia augti ir mokytis iš savo klaidų.

5. Tikslų įgyvendinimo planas skatina asmeninį augimą

Vienas didžiausių tikslų įgyvendinimo plano pildymo privalumų – nesvarbu, kokį progresą pasiekėme – asmeninis augimas yra neišvengiamas. Tai tampa galingu įrankiu, kuris padeda pasiekti tikslų, tapti geresne asmenybe ar patobulėti. Nesvarbu, kokių tikslų sieki, gali matyti, kaip laikui bėgant augi kaip asmenybė.