Ką svarbu žinoti apie sėdmenų didinimo būdus ir ką daryti norint rezultato, bet siekiant išvengti chirurginės intervencijos?

„Kai kurių šalių moterys genetiškai turi apvalius sėdmenis ir tereikia reguliaraus fizinio aktyvumo, kad būtų išlaikytas stangrumas. Iššūkiai kyla tada, kai kūno formos genetiškai ,,užprogramuotos” – sėdmenims trūksta tūrio. Tokiu atveju sportuojant įmanoma pagražinti, tačiau žymiai padidinti sėdmenų be chirurgų pagalbos nepavyks“ – sako „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Ghassan W. Said.

Didelę įtaką norui padidinti sėdmenis, pasak gydytojo Ghassan W. Said, daro socialiniuose tinkluose matomi pavyzdžiai bei nusivylimas, kai savarankiškai nepavyksta pasiekti norimo rezultato, taip pat kūno pokyčiai numetus svorį arba po bariatrinės operacijos, tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad kiekvienas atvejis yra skirtingas, todėl jei svajojama būtent apie implantus ar sėdmenų didinimą riebalais, reikia atsižvelgti ne tik į poreikius, bet ir į galimybes – koks metodas gali padėti pasiekti geriausią rezultatą.

Išvardijo pagrindinius mitus – implantai kelia daugiausia klausimų

Dažniausiai pacientai, gydytojo Ghassan W. Said teigimu, nerimauja, ar po sėdmenų didinimo implantais galima skristi lėktuvu (dėl slėgio), taip pat ar aktyvus sportas nepakeis implanto formos ir nepaskatins jo plyšimo. Visgi tai yra mitai, kuriais nereikėtų vadovautis, juk internete galime rasti daug informacijos, kuri moksliškai nepagrįsta ir klaidina.

Implantas yra stiprus ir tikrai gali išlaikyti spaudimą, o sportuoti taip pat saugu. Dar vienas mitas, kurį galima išgirsti, yra tai, kad sėdmenys po operacijos atrodys nenatūraliai, tačiau parinkus implantus pagal kūno formas arba papildžius sėdmenis riebalais, injekcijomis – išgaunama natūraliai atrodanti forma. Nenatūraliai atrodantis rezultatas gali būti tokiu atveju, kai pacientas pageidauja labai didelių sėdmenų, tuomet būtina vadovautis ne tik svajonėmis, bet ir įvertinti rizikas, ar saugu atlikti tokią operaciją.

Norint didesnių sėdmenų operacija nėra vienintelis būdas

„Sėdmenys gali būti pakeliami bei koreguojami ar didinami riebalais, implantais, hialurono injekcijomis. Nuo metodo ar skirtingos jų kombinacijos priklauso atsistatymas ir galutinis rezultatas. Jei pasirenkami implantai, reikia nusiteikti, kad po operacijos tris savaites reikės miegoti ant pilvo, negalima sėdėti, o sportuoti leidžiama po aštuonių savaičių, tad šis metodas reikalauja daugiau kantrybės“, – sakė gydytojas Ghassan W. Said.

Jei sėdmenų forma pakitusi po svorio numetimo, įprastai reikalinga jų pakėlimo operacija, dažnai kombinuojama su implantais arba papildoma riebalais, tačiau ne visoms moterims šią procedūrą įmanoma atlikti dėl labai natūralios priežasties.

„Jei moteris turi riebalinį sluoksnį, viena iš efektyviausių sėdmenų didinimo operacija yra ,,Brazilian butt lift“, kai riebalai siurbiami iš tam tikrų kūno sričių (dažniausiai šlaunų, pilvo), o tuomet paruošti riebalai įšvirkščiami naudojant mažas kaniules (vamzdelius) į sėdmenis, taip juos padidinant ir suformuojant natūraliai atrodantį rezultatą. Po braziliško sėdmenų didinimo operacijos prigyja apie 70–80 proc. riebalų, galutinis rezultatas matomas maždaug po šešių mėnesių, o jei pacientai nori dar šiek tiek padidinti sėdmenis riebalais, operaciją galima pakartoti po 6–8 mėnesių.

Dažna situacija, kai moteris yra liekna ir neturi riebalinio sluoksnio, tokiu atveju, jei norima išvengti chirurginės intervencijos, sėdmenis galima padidinti hialurono rūgšties užpildo injekcijomis, kurių poveikis išlieka nuo vienų iki trejų metų. Nereikia bendros narkozės, efektas matomas iš karto, o galutinį rezultatą galima pamatyti po mėnesio.

„Kiekviena situacija labai individuali ir metodai yra skirtingi, nereikėtų vadovautis pavyzdžiais, matomais internete, nes kiekviena moteris turi skirtingą genetiką ir formas. Todėl pirmiausia, mąstant apie apvalesnius sėdmenis reikia įvertinti tiek galimybes juos padidinti fiziniais pratimais, tiek metodų efektyvumą ir galutinį pageidaujamą rezultatą“, – patarė gydytojas Ghassan W. Said.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją