Pasirinkite, kokio efekto norite

Anot specialistės, kreminės pudros pagal efektą yra skirstomos į tris rūšis: matinę (matt, photo finish, all day), satininę (lifting) ir švytinčią (glowing). „90 proc. moterų turi mišrią odą, būna mišri, linkusi į riebumą, arba mišri, linkusi į sausumą. Kaip atskirti? Jei oda yra plona, šerpetojanti, matosi raukšlelės – tai mišri-sausa, jei ji blizga, yra plačios poros, storesnė oda – mišri-riebi. Kai nustatome savo odos tipą, pagal jį renkamės, kokio efekto pudros mums reikia. Tyrimai rodo, kad dažniausiai moterys mėgsta matinį veido padengimą, tačiau matinis padengimas turi problemą: jis išryškina šerpetojimą, raukšleles, spuogelius. Todėl jei jūsų oda mišri-sausa, geriau rinktis švytinčią arba satininę pudrą. Jei oda riebi, rinkitės matinį produktą“, – pasakojo makiažo meistrė.

Pudros pasirinkimas taip pat gali priklausyti ne tik nuo odos tipo, bet ir moters amžiaus. „Metams bėgant, atsiranda raukšlelės, odos paraudimai, išsiplėtę kapiliarai. Jei norite pamaskuoti raukšleles, rinkitės satininę arba švytinčią pudrą. Nereikia bijoti to švytėjimo, nes veidas su tokia pudra būna skaistus. Tokios pudros turi šviesą atspindinčių dalelių, jos tarsi išlygina raukšleles. Jei ant tokios odos uždėsime matinę pudrą, ji viską išryškins. Kai prikrauname ant veido matinio produkto, prieiname prie veidrodžio ir nustembame, kodėl 10 metų pasenome. Mes per daug prifiksuojame, primatizuojame ir išryškiname raukšleles. Bet jei brandi moteris turi problemų dėl raudonio, bet neturi tiek daug raukšlelių, tada ji gali rinktis matinę pudrą, kuri gerai maskuoja ir visa tai paslėps“, – sakė pašnekovė.

Dar vienas niuansas – kokioje šviesoje jūs būsite. „Jei žinome, kad bus diena, į mus žiūrės iš arti, norisi lengvesnio padengimo, jei mus fotografuos, bus prieblanda, galime stipriau pamaskuoti, naudoti matinę pudrą. Todėl vakare drąsiai rinkitės tankesnę ir sunkesnę kreminę pudrą, o dieną – lengvesnę“, – patarė specialistė.

Artėjant žvarbiems orams, meistrė siūlo rinktis kreminę pudrą su maitinamosiomis savybėmis, vitaminais bei aliejais.

Kokį atspalvį rinktis?

Nors kreminių pudrų spalvų spektras yra labai platus, makiažo meistrė sako, kad išsirinkti sau tinkamą, nėra labai sudėtinga. „Spalvų spektras yra visoms moterims – nuo baltaodžių iki tamsiaodžių. Jei yra 20 atspalvių, paskutinius 10 galime iškart numinusuoti ir į juos net nežiūrėti, nes jie bus skirti tamsaus gymio moterims. Liks kokių 10 atspalvių: 5 pačios šviesiausios ir 5 – tamsesnės. Reikėtų pagalvoti, ar esate įdegusios, ar šviesios odos. Vasarą ir žiemą gali skirtis. Jei esate įdegusi, rinkitės 5 galinius buteliukus, jei šviesi – 5 pirmus. Belieka sunkiausias etapas – nustatyti, kokio spalvinio tipo esate: šalto (rožinės pudros), šilto (gelsvos pudros) ar neutralaus“, – pasakojo pašnekovė.

Paprasčiausias būdas tą padaryti – uždėti nedidelį kiekį kiekvienos pudros ant žandikaulio zonos. Makiažo meistrė patikino, kad vertinti spalvos nederėtų nei ant rankos, nei ant riešo, nei ant dekolte zonos. „Kreminės pudros spalva turi susieiti su kaklo spalva, ji neturi dengti veido it kaukė. Rankos dėl plovimo būna šviesesnės, be to, ten kitaip pasiskirsto pigmentas. Ant riešo irgi oda yra kitokia, ten nėra porų, ji nėra tokia riebi kaip gali būti veidas, todėl pudra atrodys kitaip. Aš rekomenduoju išbandyti ant veido – ant žandikaulio zonos. Užtepkite tarkime tris skirtingas pudras, palaukite keletą minučių ir pažiūrėkite į veidrodį. Rinkitės tą, kuri labiausiai susilygino su oda ir kurios beveik nesimato“, – patarė specialistė.

Tiesa, ne visada kreminę pudrą galima išbandyti gyvai. Ar įmanoma savo spalvinį tipą sužinoti neišbandžius produkto? „Galime jį nuspėti, atsižvelgdami į akis, odą ir plaukus. Šalto spalvinio tipo moterys dažniausiai būna baltaodės, žydrų, šviesių akių, kartais gali būti ir tamsesnių plaukų, bet tokia kaip ledo karalienė. Tokiai moteriai pudrą reikia rinktis su rožiniu atspalviu, kad veidas atrodytų gaiviai it porcelianinis. Šilto spalvinio tipo moterys lengvai įdega saulėje, jų akys šiltesnės, tarsi su gintariniu atspalviu, plaukai turi rugių atspalvio. Jei turite ir to, ir to, rinkitės neutralų atspalvį. Šis niuansas yra labai svarbus, nes jei šaltų spalvų moteris pasirinks gelsvą atspalvį, gerokai save pasendins, neišryškins savo akių. Jų spalva labai gerai išryškėja su tinkama kreminės pudros spalva“, – teigė makiažo meistrė.

Kokios tendencijos?

Kalbėdama apie tendencijas, O. Žuravliova sakė, kad šiandien vis labiau į makiažo pasaulį skverbiasi natūralumas. „Svarbu, kad veidas nebūtų apsunkintas stipriu kreminės pudros sluoksniu. Geriau tegu matosi kelios strazdanos ar spuogeliai, bet veidas išlieka gaivus. Pagrindinė tendencija – odos puoselėjimas, o ne maskavimas. Kita tendencija – glow efektas arba delfinų odos efektas – kai veidas atrodo tarsi ką tik išnirus iš vandens, atspindi šviesą“, – pasakojo meistrė.

Ar tokį natūralumo efektą gali padėti pasiekti BB, CC, DD kremai su spalva? „Dabar jų tokia plati rinka, kad net sunku gaudytis: yra ir lengvesnio padengimo, ir sunkesnio. Jie nėra blogi, tai yra kremai su spalva, kurie maskuos mažiau. Aš juos rekomenduoju tais atvejais, jei oda neturi stiprių spalvinių pakitimų. Priešingu atveju – prieš tai tam tikras vietas galima pamaskuoti, o po to veidą padengti tokiu kremu“, – pasakojo specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)