Paprastai jis vadinamas „gazuotu veido vandeniu“ ar „putojančiu veido valikliu“. Tad pasiaiškinkime, kuo angliarūgštės prisotintas vanduo geresnis už paprastą vandenį iš krano.

Jo pH toks pat, kaip jūsų odos

Vanduo iš krano paprastai turi pH 7, o štai karbonizuoto vandens pH yra 5,5 – tokį patį pH turi ir jūsų oda. Taigi, jis tikrai nesudirgins jūsų veido odos.

Jis atkemša poras ir sumažina sudirgimą

Angliarūgštės prisotintas vanduo skaido purvą, riebalus ir nešvarumus užkimštose porose, dėl jo oda giliau išvaloma ir išvengiama bėrimo.

Jis skatina kraujotaką

Anglies dvideginis odos audinius aprūpina krauju ir deguonimi, dėl ko visa sistema veikia geriau, o oda atrodo sveikiau.

Kosmetinės dermatologijos specialistė Dendy Engelman iš Niujorko taip pat pasisako už šią priemonę ir tiki, kad angliarūgštės prisotintas vanduo stipriai prisideda prie bendrai sveikiau atrodančios veido odos.

„Putojantis vanduo ne tik leidžia giliau išvalyti jūsų odą, bet ir dėl karbonizacijos padeda suskaidyti jūsų porose esantį purvą bei riebalus. Taigi, estetikos prasme jis labai naudingas, – samprotauja D. Engelman. – Pavyzdžiui, kambario temperatūroje gazuotas vanduo veikia kaip vazolidatorius [kad tai darytų paprastas vanduo, jį reikia pašildyti], o tai reiškia, kad išsiplečia kraujagyslės ir jūsų odos audiniai geriau aprūpinami krauju.

Tai savo ruožtu pagerina dermio [odos] aprūpinimą maistinėmis medžiagomis, tokiomis kaip deguonis. Kuo geresnė kraujotaka, tuo geriau funkcionuoja visa sistema ir tuo geriau atrodo oda.“

Norite šią tendenciją išbandyti ant savo veido?

• Apšlakstykite veidą angliarūgštės prisotintu vandeniu arba sulaikykite kvėpavimą ir pamerkite veidą dešimčiai sekundžių į dubenį su tokiu vandeniu.
• Įmasažuokite į veido odą mėgstamą prausiklį.
• Nuplaukite prausiklį angliarūgštės prisotintu vandeniu.
• Nusausinkite veido odą ir patepkite ją drėkinamuoju kremu.
Visa dėlto, D. Engelman nerekomenduoja prausti veido gazuotu vandeniu kasdien, nes prie jo įprasti reikia laiko, ypač jeigu jūsų oda yra jautri.

„K-Beauty prekės ženklo „Glow Recipe“ viena įkūrėjų ir vadovių Sarah Lee su tokia nuomone sutinka: „Jeigu putojantis efektas per stiprus, lygiomis dalimis sumaišykite gazuotą vandenį su mineraliniu vandeniu, taip sumažinsite putojimą ir švelniau nuplausite“.

S. Lee taip pat pataria gazuotą vandenį skiesti žalia arbata (santykis 1:1), pamirkyti į šį skystį vatos diskelius ir tada juos dešimčiai minučių uždėti ant veido. Kam to reikia? Kuo ilgiau gazuotas vanduo bus ant jūsų veido, tuo geresni rezultatai, tačiau ilgiau nei dešimt minučių laikyti nerekomenduojama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)