– Šiandien dažna moteris neįsivaizduoja savo grožio rutinos be gelinio nagų lakavimo. Papasakokite, kokie yra gelinio lakavimo privalumai?

– Iš tiesų, toks lakavimas šiandien yra vienas iš populiariausių. Klientės nori kuo natūralesnio vaizdo, o tai ir galima padaryti su geliniu lakavimu Be to, per pastaruosius penkerius metus labai patobulėjo priemonės, todėl turime labai didelį pasirinkimą. Gelinį lakavimą galima darytis ne tik stiprių nagų savininkėms, bet ir toms, kurių nagai silpni, ploni. Anksčiau bazė buvo tepama plonu sluoksniu, todėl rezultatas nebūdavo toks geras. Dabar lakas gali išsilaikyti be problemų tris savaites. Tiesa, ilgia nešioti jau nerekomenduojama.

Kitas gelinio lakavimo privalumas, kad galime pakoreguoti patį nagą, išlyginti jo paviršių, jei jis banguotas, nelygus ir pan. Be to, gelinis lakavimas turi ir apsauginę funkciją, nes jei nagas nenulakuotas, visus smūgius, įbrėžimus jis patiria į savo plokštelę, kai yra užlakuotas, įbrėžiame laką, bet ne nagą. Jau nekalbu apie laiko taupymą. Rasti manikiūrui valandą per mėnesį tikrai galima. Dar vienas privalumas – pasikeitusi pati manikiūro technika leidžia padaryti giluminį lakavimą po odele, dėl ko nuaugimas pradedamas matyti tik po savaitės.

– O kokie trūkumai?

– Kadangi ilgą laiką nesimato nuaugimas, klientės pamiršta, kad bet kuris produktas turi savo galiojimo laiką, dėl to pernešioja. Daugiausiai, kiek galima nešioti – keturios savaitės. Jei nešiosi ilgiau, gali išsivystyti nagų liga onicholizė (kai nago plokštelė atsiskiria nuo nago guolio). Reikia suprasti, kad nagas auga, keičiasi jo svorio centrai, natūraliam nagui tenka didesnė apkrova. O jei dar meistrė padarė per storus nagus, apkrova – dar didesnė.

Kitas trūkumas – jei žmogus darosi manikiūrą su nagų išlyginimu, tokio lakavimo namuose nuimti nerekomenduojama. Lakavimui naudojamos kiek kitokios medžiagos, bazės yra kitokių sudėčių, ne visos gali būti nutirpinamos ar nudildinamos. Jei dilinsi per daug, nudilinsi nago plokštelę. Kita klaida – klientės nulupa laką. Tai irgi kenkia nagams. Jei nagas buvo lyginamas, geriausia nuimti laką salone, jei ne – galima ir namuose su skysčiu. Užtenka 5 min palaikyti su folija ir lazdele nustumti. Bet jei norite pačios nusiimti, perspėkite apie tai meistrę, kad ji patartų, kaip tą padaryti teisingai.

Ilgalaikis manikiūras

– Tai 4 savaitės yra daugiausiai, kiek galima būti su geliniu laku?

– Taip, nors priemonės ir gali išsilaikyti 5-6 savaites, bet to nerekomenduoju. Nagai auga, ilgėja, rizikuojate ne tik padaryti mechaninį nago pažeidimą, bet ir pasigauti ligą. Optimaliausias laikas yra trys savaitės.

– Ar iškart galima lakuoti vėl ar daryti pertrauką?

– Reikia žiūrėti pagal nagus. Pertraukos daromos itin retais atvejais, kai, tarkime, klientas turi polinkį pats namuose nusilupti laką. Bet šiaip nėra būtinybės. Jau yra įrodyta, kad nagas nekvėpuoja, jis viską, ko reikia, gauna per savo šaknį.

– Kam nerekomenduojamas toks lakavimas?

– Aš nerekomenduočiau toms, kurių natūralūs nagai yra negražios formos. Tarkime, toms, kurios kramto nagus, kur genetiškai skirtingos nago plokštelės. Būna, žiūri į ranką ir visi penki nagai atrodo atskirus gyvenimus gyvena. Arba toms, kurios turi labai plonus nagus, tada geriau rinktis priauginimą. Geliniu laku galime sutvarkyti nago nelygumus, bet didelės korekcijos nepadarysime. Labai dažnai klientai pasižiūri gražių nuotraukų soc. erdvėse ir nori, kad padarytume taip pat, nors jiems toks lakavimas tik išryškins trūkumus. Todėl visada reikia vertinti individualiai.

– Teko girdėti apie LED lempų daromą neigiamą poveikį. Kokia jūsų nuomonė dėl to?

– Aš manau, kad tai daugiau reklaminis triukas, nes jei palyginsime manikiūro salonuose naudojamas lempas ir jų galingumą su tuo, kas naudojama soliariumuose, tai bus šimtais ar tūkstančiais kartų silpnesni prietaisai. Ta pati saulė gali labiau odą paveikti, nei tos lempos manikiūro salone. Nemanau, kad tai gali padaryti neigiamą poveikį žmogui.

– Papasakokite, kokios bus šių metų manikiūro tendencijos?

– Šiais metais toliau vyraus purpurinė spalva, minimalistiniai dizainai, kurie jau karaliauja kelerius metus. Klientai renkasi grafines linijas, taškelius, keletą nagų papuošia jais. Dabar nebėra blizgučių, spalvos ramesnės, žemės spalvos – melsvos, įdomesnės spalvos, tokios, kai žiūri į spalvą ir net sunku ją įvardyti. Artėjant vasarai bus ryškesnės spalvos. Skirtingų spalvų nagai išlieka, klientai renkasi stilingesnį variantą, derina prie savo aprangos. Seniau buvo įprasta bevardį nagą lakuoti kita spalva, dabar galima pamatyti, kad nykštį lakuoja kita spalva. Tarkime, visi nagai bus purpurinės spalvos, nykštys – juodas, ir vienas juodas taškelis ant kito nago. Populiarūs tie lakai, kurie atspindi šviesą. Jie išgyvena savo renesansą. Jie išpopuliarėjo soc. tinklų dėka. Tokie lakai dienos šviesoje atrodo vienaip, o vakare, šviečiant telefono blykstei – kitaip.

– Galima sakyti, kad gelinis lakavimas išstums paprastą laką?

– Aš manau, kad taip, nes salonuose jau ir dabar ta paslauga yra labai reta. Jau vien dėl to, kad paprastas lakas negali pasiūlyti tokio efekto. Aš pati dirbu čia jau 11 metų ir niekada nedirbau su paprastu laku. Jau retas kuris meistras ir imasi to.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)