Natūralumas – svarbiausia

Vis daugiau žmonių, naudojančių makiažo priemones, domisi jų sudėtimi, pirmenybę teikia kuo natūralesnei kosmetikai. Pasak makiažo meistro, ši tendencija tik stiprės, medžiagos, iš kurių pagaminta kosmetika – išliks vienu svarbiausių faktorių, lemiančių apsisprendimą naudoti tam tikras priemones.

„Nemanau, kad tai – tik tendencija. Mano nuomone, tai – naujasis standartas, kurio populiarumas augs. Moterims rūpi, kokias priemones tepa ant savo odos, jos nebenori sintetinių priedų, išbalansuojančių odos būklę ar suteikiančių kaukės efektą“, – komentuoja meistras, kosmetikos prekės ženklo „Jane iredale“ atstovas. Jis įsitikinęs, kad prioritetas visada pirmiausia turėtų būti skiriamas odos grožiui, nes tai atstos geriausią kosmetiką, kurią tik galima turėti.

Tiesa, natūralumas dominuoja ne tik priemonių sudėtyje, bet ir bendrame įvaizdyje. Ryškus skruostų ar žandikaulio linijos kontūravimas išpopuliarėjo maždaug 2015 metais, tačiau šiandien ieškoma būdų, kaip paryškinti natūralų grožį, pirmenybė teikiama lengvam kontūravimui. Sh. Towne‘as įsitikinęs, kad niekas nebenori, jog makiažas būtų ryškus, pastebimas ir atrodytų dirbtinai.

Žinomas JAV makiažo meistras Shawnas Towne‘as pasidalijo ne vienu vertingu patarimu.

Kalbėdama apie tendencijas Lietuvoje vizažo meistrė A. Silivanova pastebi, kad ryškėja dvi viena kitai prieštaraujančios tendencijos. Viena jų – natūralumas, kita – ryškus makiažas. „Visgi laimi natūralumas. Mano klienčių ratas susiformavęs iš tų moterų, kurios mėgsta šią tendenciją. Dažniausias prašymas – gaivi oda, kuo mažiau spalvų ir akių pravedimai, kurie jau tapo mano vizitine kortele“, – šypsosi ji.

Tas pačias taisykles vertėtų prisiminti ir renkantis makiažo pagrindą. Socialiniuose tinkluose išpopuliarėję filtrai iškreipė grožio suvokimą, kartais manoma, kad geriausias makiažo pagrindas tas, kuris idealiai užmaskuoja, yra „sunkus“. „Taip stipriai maskuojančio makiažo pagrindo daugeliui net nereikia. Mūsų oda iš prigimties nėra lygi, ji porėta, tad normalu, kad naudojant makiažą poros niekur nedings – jų ir nereikėtų stengtis paslėpti. Lengva pudra taip pat suteikia jaunatviško žavesio“, – pasakoja vizažo žvaigždė iš JAV.

Spalvos ir švytinti oda

Kalbėdamas apie tendencijas ekspertas atskleidė, kad šį sezoną madingiausios kavos su pienu spalvos ir „stiklinis“ makiažas. Dominuoja švelnūs rudi ir balti atspalviai, auksiniai šešėlių tonai. Matinį makiažo įvaizdį išstumia natūraliai švytinti, it stiklas oda. Tokį šiuo metu madingą efektą pasiekti nėra sunku – svarbiausia drėkinama veido oda ir tinkamos makiažo priemonės.

Žinomas JAV makiažo meistras Shawnas Towne‘as pasidalijo ne vienu vertingu patarimu.

Jam antrina ir A. Silivanova. Ji pastebi, kad pastaroji tendencija neaplenkė ir Lietuvos – dauguma atvykę pas makiažo meistrę prašo kavos su pienu (vadinamojo latė makiažo), šešėlių pasirinkimuose dominuoja rusvos atspalviai, o artėjant šventiniam laikotarpiui, kaip ir kasmet, tendencijų viršūnėje bus blizgus makiažas – dominuos ryškios, blizgios spalvos, aukso ir sidabro atspalviai.

Priešingai, nei renkantis makiažo pagrindą, lūpų kosmetika turėtų būti matinė. Nors einant gatve vis dar galima pastebėti, kad dieninio makiažo įvaizdžiams moterys renkasi matinius rudų ar švelniai rausvų atspalvių lūpų dažus, tačiau, pasak Sh. Towne‘o, į madą grįžta 80-ųjų stilius ir spalvos.

„8 dešimtmečio tendencijos atsispindės ir makiaže – ryškų lūpdažį drąsiai rinkitės ir dienos įvaizdžiams, nepabijokite akį traukiančių spalvų. Ryškios spalvos bus pastebimos ne tik vakaro įvaizdžiuose“, – akcentuoja ekspertas.

Vešlūs antakiai ir ryški blakstienų linija

Populiarumą išsaugos vešlesni, natūraliai atrodantys antakiai, pritaikyti pagal veido formą, o vis dar labai populiarūs akių pravedimai, šios pozicijos neužleis, tačiau jų forma ties blakstienų linija keisis.

Žinomas JAV makiažo meistras Shawnas Towne‘as pasidalijo ne vienu vertingu patarimu.

„Makiažo pasaulyje meistrai vis dar naudoja tiek gelinius, tiek sausus šešėlius nubrėžti akių pravedimo liniją – vis dėlto viena ryškiausių tendencijų – nebeliks „užlenkimo“ pravedimo pabaigoje, linija yra brėžiama tik iki blakstienų linijos pabaigos. Taip pat galima pastebėti, kad į madą grįžta išskirstytas akių pravedimas, kuris tarsi susilieja su akių šešėliais“, – pastebi Sh. Towne‘as.

Spalvų į makiažo įvaizdį įneš ir skaistalai. Nors jie madingi jau ilgai, tačiau keičiasi jų aplikavimo technika. Skaistalai kaip ir 80-aisiais aplikuojami aukščiau, virš skruostikaulio, įstriža linija link smilkinio. Madingiausi bus ryškūs rožiniai atspalviai ir skysti skaistalų pieštukai.

„Šį šaltąjį sezoną įsileiskite spalvų, rinkitės drąsiai, nebijokite eksperimentuoti ir svarbiausia – nepamirškite, kad geriausias makiažas ne pats madingiausias, o labiausiai tinkantis, pagal kiekvieno bruožus ir veido odą“, – apibendrina ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją