Gal kai kurios leidžia sau investuoti į plaukelių šalinimo lazeriu procedūras. Dar, aišku, yra depiliacija vašku, specialiu kremu ir kt. Bet, matyt, nesuklysime sakydami, kad daugelis dėl įvairiausių sumetimų lieka prie seno gero būdo – renkasi skustuvą.

Jeigu taip elgiatės ir jūs, veikiausiai norisi žinoti, kaip nusiskusti maksimaliai švariai, be to, minimaliai suerzinant kojų, pažastų ir (ypač jautrią) bikinio zonos odą.

Peržvelkite toliau pateiktus patarimus iš portalo goodhousekeeping.com. Jais išties verta vadovautis, jei plaukelius pašalinti norisi kuo saugiau, greičiau ir paprasčiau.

1. Skustuvo priežiūra

Kad skustuvas tarnautų kuo ilgiau, valykite jį aliejumi kūdikiams, nes šis produktas ne taip agresyviai veikia skustuvo peiliukus.

2. Aliejus vietoj vandens

Prieš skusdamasi ištepkite kojas aliejumi kūdikiams arba kokosų aliejumi, užuot perliejusi jas vandeniu. Aliejus užtikrina sklandų skustuvo slydimą ir sudrėkina odą.

3. Nuraminkite odą

Jei ką tik nusiskutote ir jau norėtumėte žengti iš namų, bet kojų oda po skutimosi akivaizdžiai suerzinta, pasigaminkite raminamąjį tirpalą iš pieno ir vandens (lygiomis dalimis) ir sudrėkinkite juo odą.

4. Užgydykite žaizdeles

Netyčia įsipjauti, net nepajuntant, kaip tai atsitiko, teko kone visoms. Kad iš žaizdelių nustotų bėgti kraujas, tereikia užtepti vazelino arba lūpų balzamo.

5. Skustuvas turi būti aštrus

Skustuvo galvutę rekomenduojama keisti panaudojus skustuvą maždaug 10 kartų.

6. Triukas bikinio srities tema

Bikinio srityje želiančius plaukus patartina skustis vyrams skirtu skustuvu, mat vyrams skirta priemonė kur kas labiau pritaikyta kovai su storesniais plaukais. (Tiktai šiukštu nesumanykite „skolintis“ skustuvo iš partnerio!)

7. Skuskitės baigdama praustis po dušu

Jei skusitės baigdama praustis po dušu, oda jau bus įšilusi, o plaukų folikulai suminkštėję, todėl plaukelius pavyks nupjauti prie pat odos minimaliai ją suerzinant.

8. Skuskitės trumpais brūkštelėjimais

Jei skusitės trumpais brūkštelėjimais, sumažės rizika įsipjauti, bet to, mažiau plaukų įstrigs tarp skustuvo peiliukų.

9. Skuskitės prieš plauką

Skutimosi kryptis ypač aktuali, jeigu oda jautri. Jei iš pradžių skustuvu odą perbrauksite paplaukiui, o po to – prieš plauką, nupjauti plaukelius pavyks maksimaliai arti odos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją