– Papasakokite, kokios rūgštys naudojamos veido odai?

– Kosmetikos pramonėje išskiriamos dvi didelės rūgščių grupės: Alfa hidroksi rūgštys (vaisių) ir beta hidroksi rūgštys. Jos kosmetikos rinkoje žymimos AHA ir BHA.

Alfa hidroksi rūgštys – tai gamtoje egzistuojantys cheminiai junginiai, kurie randami natūraliuosiuose produktuose: citrusuose, piene, rūgpienyje, vyne, žaliosiose vynuogėse, cukranendrėse ir t.t. AHA rūgštys veikia kaip keratolitikai (eksfoliantai), kai jų koncentracija gaminyje yra didesnė nei 4 proc., jei mažesnė, rūgštis atliks humektanto (drėkiklio), funkciją, todėl jeigu nėra kontraindikacijų, priemones su rūgštimis galima parinkti net pačioms jautriausioms odoms

Beta hidroksi rūgštis – salicilas, gamtoje gali būti randamas baltojo gluosnio žievėje, šliaužiančiosios bruknuolės lapuose, tačiau dažniau būna išgaunamas sintetiniu būdu. Salicilo rūgštis plačiai naudojama medicinos bei farmacijos sektoriuose.

– Kam kiekviena jų skirta?

– Gilinantis plačiau, rūgščių klasifikacija ir jų pačių spektras ganėtinai platus, tačiau kosmetikos ingredientuose dažniausiai vyrauja keletas pagrindinių rūgščių:

Salicilo, glikolio rūgštys puikiai tinka riebioms, problematiškoms, į aknę linkusioms odoms. Tačiau nereikia išsigąsti, kad dažnai kosmetikos pramonėje sutiksime produktų su glikoliu ar salicilu, ant kurių rašoma, kad tai yra priešraukšlinis produktas, o specialistas jį paskiria paaugliui su padidėjusia riebalinių liaukų gamyba. Šios rūgštys puikiai tinka tiek brandžiai, suglebusiai odai, tiek jaunos odos spuogams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją