Vyrai ir moterys būna neištikimi dėl skirtingų priežasčių. Tyrimų duomenimis, dauguma vyrų nuklysta į kairę, ieškodami neįpareigojančio sekso, o moterys labiau ieško emocinio ryšio. Antropologė Helen Fisher atliko tyrimą ir padarė išvadą, kad moterys būna neištikimos, jei yra nepatenkintos savo santykiais – tada trūkstamų aspektų jos ieško kitur. Bet net 56 proc. neištikimų vyrų teigė esantys patenkinti savo santuoka.

Tad galbūt moters neištikimybę lengviau pastebėti, analizuojant jos elgesį santuokoje? Štai kokių charakterio tipų patartina vengti:

1. Visatos centras

Dalis moterų tikisi, kad vyras bus pasiturintis ir pildys kiekvieną jos užgaidą. Gal jos neįmanoma patenkinti, gal ji stipriai rizikuoja, gal susieja su vienu žmogumi per daug vilčių ir svajonių – šiaip ar taip, kai neišvengiamai nebeišpildysite jos lūkesčių, ji jausis turinti teisę ieškoti to, kas juos išpildys.

2. Mergelė/pasileidėlė

Gal ji ne nesakė, ko nori, nes baiminasi, ką pagalvosite, gal jos vaizduotėje vaikų tėvas ir sekso dievas viename žmoguje atrodo neįmanomas dalykas. Partneris negali jos patenkinti ar nepatenkins, taigi ji dairysis kitur.

3. Priklausoma nuo endorfinų

Tokia moteris liguistai trokšta nuolatinio medaus mėnesio, jai reikia pakilių emocijų, kurias patiria ieškodama, geisdama ir suviliodama vis naują partnerį.

4. Trapus ego

Moterys su žema saviverte neretai ieško savo vertės patvirtinimo santykiuose su kitais vyrais, užuot gilinusis į esamus santykius. Tokioms žaidėjoms dažnai trūksta pasitikėjimo savimi. Nuolatinis poreikis jaustis geidžiama rodo vidinį nesaugumą, bet tokios moterys vis ieško priešingos lyties asmenų dėmesio.

5. Geroji

Ji nori nutraukti santykius, bet bijo būti ta blogąja, kuri palieka. Arba tiesiog bijo būti viena ir pirma nori susirasti jūsų pamainą.

„Tu dėl visko kaltas“

Ateis laikas, kai būsite pasirengę atsakyti į klausimą – koks buvo mano vaidmuo? 90 proc. apgaudinėjančių žmonių mano, kad jų elgesį galima pateisinti. Šykštite emocinio palaikymo? Ji gali jaustis palikta, apleista. Atsiminkite, kad intymumas – ne vien seksas, ne vien fizinis ryšys, tai – įsipareigojimas, abipusis emocinis investavimas. Gal kada ją išdavėte? Ji gali siekti keršto. Ar esate lygiaverčiai partneriai? O gal ji jaučiasi emociškai ar praktiškai išnaudojama? Mūsų vaidmenys poroje darosi vis lankstesni, ribos darosi neryškios. Ar žinote, ko vienas iš kito tikitės?

Kaip suprasti, kad moteris jus apgaudinėja?

Ar ji tikrai susvetimėjo, ar pastarosios patirtys skatina daryti išvadą, kad žmonės neišvengiamai jus įskaudins? Jei ji apgaudinėjo ankstesnius partnerius, galbūt manys, kad galima ir vėl tai daryti. Būtų naivu nepaisyti ankstesnių neištikimybės epizodų. Labai daug galima suprasti iš žmogaus kūno kalbos bet tai – jau kito straipsnio tema, tad patartume tiesiog jos paklausti. Turėkite omenyje – jeigu jau klausite, pasitikėjimo sumažėjo, nepaisant atsakymo, tai irgi reikėtų aptarti.

Sužinojus, kad ji buvo neištikima, ar norėsite viską pamiršti ir toliau būti kartu?
Nėra tobulų santykių. Beveik tobulais juos daro tik tai, kad vis dar norite būti kartu. Siekiant išsaugoti santykius, turite ją iš tiesų suprasti ir būti pasirengę analizuoti jos poelgio priežastis. Jei atleidžiate neištikimybę, tai nereiškia, kad esate kvailys. Tokiam sprendimui reikia daug stiprybės, kantrybės, pasitikėjimo savimi. Svarstote, ar nebūsite kilimėlio kojoms vietoje? Paklauskite savęs, ar tikite, kad tai – vienkartinė klaida, ar tai tik pirmas kartas, kai ji suklysta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)