Šviežias maistas

Japonijoje priimta valgyti tik šviežius produktus, kurių galiojimo laikas labai trumpas. Kai kurie patiekalai gali būti laikomi tik kelias valandas.

Mityba

Pagrindinė japonių lieknumo priežastis – jų mityba, mat šioje šalyje priimta valgyti žuvį, taip pat jūros dumblius, ryžius, įvairius vaisius ir gerti žalią arbatą. Reguliariai valgomi produktai su riebalų rūgštimis „Omega-3“ padeda Japonijos gyventojoms išsaugoti odos stangrumą.

Valgymo kultūra

Valgymas Japonijoje turi senas taisykles, kurių visi laikosi. Valgymo kultūra čia neleidžia valgyti didelėmis porcijomis ir dėti į lėkštę daug maisto. Valgymas laikomas sakraliu ritualu, todėl japonai valgo neskubėdami, kruopščiai sukramto kiekvieną kąsnį, o ir jų indai – nedideli.

Ryžiai

Pagrindinis japonų patiekalas – ryžiai, kurie patiekiami praktiškai kiekvieno valgymo metu. Tai yra esminis skirtumas, lyginant Japoniją ir Vakarų šalis, mat pastarosiose svarbiausiu produktu laikoma duona.

Japonė


Maisto ruošimo būdas

Tradiciškai Japonijoje maistas ruošiamas ant grotelių ar garų, dar gali būti staigiais judesiais apkepamas ant specialios keptuvės. Būtent dėl to patiekalai lengvai pasisavinami, o gaminant maistą naudojamas vertingas aliejus padeda organizmui nejausti diskomforto.

Pusryčiai

Pusryčiai šioje šalyje laikomi šventais, todėl vietos gyventojai niekada neleidžia sau praleisti pirmo dienos valgio. Dažnai pusryčiams valgoma kiaušinienė, žuvis, nepamainomi ryžiai, miso sriuba, jūrų dumbliai su svogūnais ir kiti nekaloringi patiekalai, neleidžiantys organizmui kaupti riebalų.

Įvairovė

Japonijoje mažai kas kenčia nuo nutukimo, atsirandančio dėl neteisingos mitybos. Šios šalies gyventojai stengiasi paįvairinti savo mitybą, kitaip nei europiečiai, kurie dažnai yra pakvaišę dėl dietų ir įvairių ribojimų. Tačiau pastaruoju metu Vakarai atnešė į Japoniją greito maisto restoranus, dėl kurių šalies jaunimas pradeda susidurti su antsvorio problema.

Saldumynai

Tekančios saulės šalyje desertui dažniau patiekiami vaisiai nei saldumynai. Pastarieji – labai retas patiekalas ant japonų stalo. Jeigu namuose vis dėlto yra saldumynų, tai jie valgomi labai mažomis porcijomis.

Gyvenimo būdas

Japonijoje visi stengiasi palaikyti kūno formas ir laikytis sveiko gyvenimo būdo principų. Daugelis japonų pastaruoju metu iš automobilių persėda ant aplinkai draugiškų dviračių. Be to, dažnas japonas neįsivaizduoja savo gyvenimo be rytinės mankštos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)