Jeigu savo kūnui padėti galime sportu, tai veidui gali prireikti kitokių procedūrų – nuo botulino ar hialurono injekcijų iki plastinės chirurgijos operacijų, rašoma pranešime spaudai.

Natūralus senėjimo procesas: kas vyksta?

Prasidėjus natūraliam senėjimo procesui, lėčiau atsinaujina ląstelės, sumažėja kolageno ir elastino gamyba, skirtingose veido vietose pakinta poodinis riebalų sluoksnis. Tad oda pradeda sausėti, suglemba, keičiasi veido kontūrai.

Būtina žinoti, kad prieš tokius pokyčius veido kremas ar serumas – bejėgiai, nes jie veikia tik paviršinį odos sluoksnį – epidermį. O po juo dar yra derma ir poodinis riebalų sluoksnis, kurio pokyčiams įtaką daro net ir kaulų smulkėjimas.

Odos senėjimas yra kelių tipų – biologinis ir priešlaikinis. Natūralų senėjimą labiausiai lemia genetika, o priešlaikinį – įvairūs aplinkos veiksniai, pradedant vaistais, stresu, žalingais įpročiais, baigiant ligomis, traumomis ir kitomis negandomis.

Kaip stabdyti senėjimą kuo natūraliau

Daugelis specialistų teigia, kad tokiais atvejais gali pagelbėti botulino ar hialurono injekcijos arba neišvengiamos griežtesnės plastinės chirurgijos operacijos, kai pašalinamas odos perteklius, daromas veido pakėlimas ar odos patempimo procedūros.

Tačiau pasaulyje jau išpopuliarėjo kita, minimaliai invazinė procedūra – veido liposkulptūra, kai jaunystė grąžinama panaudojant riebalus, pašalintus iš kitų kūno vietų. Atsisakant skalpelio, ja galima koreguoti smakro, skruostų, antakių, centrinės veido dalies ir smilkinių zonas arba atlikti lūpų lipofilingą, gerinti odos išvaizdą. Mat organizmo riebalų ląstelės ne tik ilgam užpildo veido įdubimus, bet ir skatina odos atsinaujinimą.

Kūno riebalai jau senai padeda spręsti įvairias problemas

Paklaustas apie šią procedūrą SV Plastinės chirurgijos centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas ekspertas dr. Saulius Vikšraitis sako, kad tai ir Lietuvoje – ne naujiena.

Nepaisant to, kad veido liposkulptūra sparčiai populiarėja, reikia nepamiršti, kad kiekvieno žmogaus veide yra zonų, kuriose tokios procedūros nerekomenduojamos, todėl būtina pasikonsultuoti su patyrusiu ir tokias operacijas gerai išmanančiu specialistu.

Paprastai jauninamosioms veido liposkulptūros procedūroms naudojamos nusiurbtos to paties žmogaus pilvo ar šlaunų riebalinės dviejų tipų ląstelės. Vienos jų – koreguojant tūrį – tiesiog sušvirkščiamos atitinkamose veido vietose, o kitos iš pradžių smulkinamos bei filtruojamos specialiu instrumentu ir tuomet suleidžiamos odos paviršiuje.

Nors daugelis plastinės chirurgijos specialistų linkę sakyti, kad tai – puiki alternatyva botulino ar hialurono injekcijoms, gydytojas nelinkęs šių procedūrų lyginti visų pirma dėl to, kad veido liposkultūros rezultatai, skirtingai nei kitų, garantuoti ir ilgalaikiai. Be to, nelygu sprendžiamoms problemoms, dažnu atveju pasiekti norimą rezultatą užtenka ir vienos tokios procedūros, jos laikui bėgant, nereikia kartoti.

Laiko nesustabdys, bet senatvę – atidės

Priklausomai nuo riebalų siurbimo technikos, atidumo juos suleidžiant, žmogaus organizmo savybių, paprastai prigyja nuo 40 iki 60 proc. riebalų ląstelių. Po šios procedūros veidas būna šiek tiek paburkęs apie dešimt dienų ir nors kosmetinis rezultatas paprastai matomas iškart, vis dėlto galutinai išryškėja tik po kelių mėnesių.

Pasak dr. S. Vikšraičio, ši procedūra nėra laiko mašina, todėl ją pasirinkęs žmogus nepersikels keliolika metų atgal ir nesustabdys bėgančio laiko.

„Ir žinoma, efektо išlaikymas tiesiogiai priklauso ir nuo žmogaus gyvenimo būdo, mitybos, fizinio aktyvumo“, – teigia jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)