Intensyvios 5–7 minučių trukmės treniruotės ne tik stiprina ištvermę, bet ir priverčia dirbti įvairias raumenų grupes, didina organizmo tonusą, o su laiku taip treniruojantis net ima augti raumenys, kuriems skirti atliekami pratimai, rašoma portale marieclaire.ru. Lašas po lašo ir akmenį pratašo, kaip sakoma. Svarbiausia nepamiršti, kad trumpos treniruotės turi būti tikrai intensyvios, nes būtent čia ir glūdi jų poveikio paslaptis. Tai reiškia, kad turite paaukoti joms tiek jėgų, kiek tiktai galite, – savęs gailėti nevalia. Sunkiausiomis akimirkomis būtinai pagalvokite, kad, šiaip ar taip, toji kankynė tęsis tik 5 minutes.

Trumpos ir intensyvios treniruotės labiausiai turėtų sudominti tuos, kurie svajoja greitai sulieknėti. Energingai pasportavus organizmas pareikalauja daugiau deguonies, todėl paspartėja riebalinio sluoksnio deginimo tempas. Taip vyksta todėl, kad lieknėjimo procesas yra tiesiogiai susijęs su organizmo pasisavinamo oro kiekiu. Po patirto krūvio organizmas stengiasi normalizuoti raumenų būklę ir papildyti deguonies atsargas, o šis procesas paprastai užtrunka: po treniruotės jam gali prireikti kelių valandų. Kadangi visa tai vyksta, organizmas ir toliau – net treniruotei pasibaigus – degina kalorijas ir šitai daro padidintos spartos režimu. Vadinasi, vos 5 minutės gali atnešti tiek naudos, kiek pusantros valandos trunkantis pasivaikščiojimas.

Kad trumpa intensyvi treniruotė nevirstų tuščiu laiko švaistymu ir iš tikrųjų pasiteisintų, ją sudarančius pratimus turėtų numatyti patyręs treneris, puikiai nusimanantis apie raumenų darbą ir įvairius organizme vykstančius procesus. Jei lankote sporto kubą, pagalbos galite kreiptis į kurį nors jame dirbantį trenerį, veikiausiai galintį ką nors parekomenduoti. Jei tokios galimybės neturite arba jūsų pažįstami sportininkai nėra girdėję apie tokią mankštinimosi praktiką, atitinkamų skirtingas raumenų grupes treniruojančių pratimų derinių galite pasiieškoti internete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)