Įvertinti veido formą

Anot plaukų stilistės, pirmas dalykas, kurį reikia įvertinti – veido forma. „Pagrindinės yra keturios veido formos: ovalas, trikampis, kvadratas ir keturkampis. Jos ir nulemia teisingą arba neteisingą kirpčiukų pasirinkimą. Idealiausias variantas kirpčiukams – ovalo tipo veidas. Tokio veido savininkėms galima turėti bet kokius kirpčius, ir jie nedarkys veido. Jei veidas yra apskritas ar kvadratas, o kirpčiai parinkti sunkūs, jie pabrėš veido formą. Tokiu atveju rekomenduojama rinktis lengvus, orinius ne apibrėžtus, iškarpytais galiukais kirpčiukus“, – pasakojo specialistė.

Paklausta, kokios šiemet yra kirpčiukų tendencijos, pašnekovė sakė, kad jau eilę metų jos nesikeičia ir „ant bangos“ išlieka individualumas. „Pagrindinė tendencija yra kiekvieno individo ypatingų bruožų ir unikalumo atskleidimas. Todėl net ir vienareikšmiškai teigti, kad apvalaus veido formai negalima sunkių kirpčių nėra teisinga, nes tai gali būti to žmogaus vizitinė kortelė ir tai nebus klaida“, – sakė plaukų stilistė.

Visgi kaip pasirinkti sau tinkamiausius kirpčiukus? „Šiandien labai madingi prailginti kirpčiai, kurie yra iškarpyti ilgėjančiai nuo nosies galiuko smilkinio link – tarsi toks trikampis. Arba nuo antakių zonos – smilkinio link. Bet jų svoris ir kiekis turėtų būti parenkamas konkrečiai kiekvienu atveju atskirai. Reikia išanalizuoti poreikį ir turimą veido formą, tik tada galima pritaikyti kirpčius“, – teigė pašnekovė.

Kirpčiai

Ką būtina apgalvoti?

Anot jos, ne tik veido forma lemia, ar kirpčiai jums tinka, ar ne. Be veido formos, reikia įvertinti plaukų struktūrą, kiekį, verpetus palei veido frontalinę liniją. „Gali būti, kad jūsų plaukų augimo kryptis yra problematinė, todėl tikėtis turėti lygius, tvarkingus kirpčius būtų naivu. Tai pirmiausia vertiname veido formą, tada plaukus, jų kiekį, kokybę ir smilkinio zonos apimtis“, – sakė E. Saunorytė-Kinderienė.

Kitas dalykas, ką ji pataria apmąstyti – ar jums bus patogu su kirpčiais. „Moterims, kurios nemėgsta plaukų jausti ant veido, nerekomenduoju kirpčių. Dėl jų gali susiformuoti net netaisyklinga galvos padėtis. Tarkime, jei kirpčiai yra asimetriški, visada galva bus palenkta į tą pusę, kur jų daugiau, kad jie nekristų ant veido. Tai gali turėti įtakos pečių, nugaros sveikatai, nes kaklas bus nuolat laikomas tam tikru pasvyrimu. Į šituos niuansus reikia atkreipti dėmesį. Moterims, kurios nešioja akinius, reikia labai detaliai išsiaiškinti kirpčių priežiūrą. Taip pat visoms svarbu žinoti, kaip kirpčiukai turi būti prižiūrimi, šukuojami formuojami, kokios priemonės rekomenduojamos. Kirpčiukų zona dažnai liečiasi prie veido, o kaip žinia, šioje vietoje naudojama įvairiausia kosmetika, kremai, dėl to kirpčiai yra linkę riebaluotis. Kirpčiai yra dažniau liečiami, koreguojami pirštai – visa tai daro įtaką tam, kaip jie atrodo. Todėl viską įvertinę, pagalvokite ar jums bus patogu, ar kirpčiai netaps tokia rytine bausme“, – šypsojosi plaukų stilistė.

Kalbant apie kirpčių priežiūrą, anot pašnekovės, viskas priklauso nuo pasirinkto ilgio. „Vidutinė plaukų augimo sparta yra nuo 0,5 iki 1,5 cm per mėnesį. Jei kirpčiai yra antakių zonoje, po mėnesio ar pusantro jie jau sieks blakstienas ir ims trukdyti. Todėl reikia žiūrėti į savo poreikius ir neapsunkinti sau gyvenimo, pasirenkant kažkokią itin pretenzingą kirpčių formą. Kalbant apie pačią priežiūrą, kirpčiai visada reikalauja atskiro formavimo. Kokia forma bebūtų pasirinkta, juos reikia formuoti. Dažniausiai jie formuojami apvaliais šepečiais, taisyklingai pasirinkus oro kryptį. Kai lankotės pas grožio specialistą, detaliai išsiaiškinkite, kaip turėsite prižiūrėti kirpčius, kaip nukreipti oro srovę, kaip laikyti šepetį, kad sukurtumėte tinkamą vaizdą. Kartais tam pasitelkiami ir tiesinimo instrumentai“, – sakė specialistė.

Ji perspėja, kad per dažnai naudojant karštas priemones, rizikuojama sugadinti plaukus. „Apskritai frontalinė zona yra ta vieta, kuri gauna daugiausiai mechaninės apkrovos, nes plaukai čia yra dažniau liečiami, šukuojami, turi sąlytį su veido oda, riebaluojasi ir pan. Todėl, kaip jau minėjau, jei nutarėte turėti kirpčiukus, gerai pasvarstykite, ar tikrai jums jų reikia“, – sakė plaukų stilistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją