Kaip atsikratyti kaktos raukšlių?

Raukšlės yra visiškai natūralus ir normalus reiškinys, tad galite tikėtis, kad senstant atsiras smulkių raukšlelių.

Tačiau suprantame, kad dėl kaktos raukšlių kai kurios moterys gali šiek tiek nerimauti dėl savo išvaizdos, ypač jei ruošiasi svarbiai šventei.

Kaktos raukšlės paprastai susiformuoja dėl pernelyg didelio kaktos raumenų, esančių tarp antakių, krūvio.

Ir nors raukšlės niekaip nepaveikia jūsų grožio, tiems, kurie norėtų sumažinti šias įkyrias smulkias raukšleles, yra keletas gydytojų patvirtintų metodų, kaip kovoti su jų atsiradimu prieš ištariant „taip“.

Asociatyvioji nuotr.

Norite sužinoti daugiau?

Toliau paaiškinsime priežastis, kodėl kaktos raukšlės gali susidaryti bet kuriame amžiuje, ir pateiksime keletą veiksmingų būdų, kaip sumažinti visas smulkias raukšleles.

Vadovaudamiesi daktarės patarimais, sužinokite, kaip atsikratyti kaktos raukšlių, kad šventės dieną jaustumėtės kuo geriau.

Gydytojai pažymi, kad už kaktos raukšles atsakingi du raumenys. Procerus ir corrugator raumenys nuleidžia antakius, kuriais žmonės naudojasi raukydamiesi, raukdamiesi, susimąstydami ir užsimerkę. Kaktos raumenys yra atsakingi už antakių pakėlimą į viršų.

Kadangi dauguma žmonių nuolat naudoja abu raumenis emocijoms išreikšti (jie naudojami net valgant ir kalbant), po kurio laiko dėl šių pasikartojančių judesių gilėja pagrindiniai raumenys, todėl atsiranda kaktos raukšlių.

Kalbant apie laiką, kaktos raukšlės gali atsirasti bet kuriame amžiuje. Yra žmonių, kurie yra tiesiog labai išraiškingi ir kurie nuo pat vaikystės per daug „naudojo“ antakius. Kai jie būna ramybės būsenoje, ant kaktos jau gali atsirasti raukšlių.

Vis dėlto smulkios raukšlelės senstant stiprėja dėl mažėjančios kolageno gamybos, dėl kurios oda praranda elastingumą.

Kaip atsikratyti kaktos raukšlių prieš šventę

Yra skirtumas tarp kaktos raukšlių, atsirandančių pakėlus antakius ar užsimerkus (tai būdinga daugumai žmonių), ir kaktos raukšlių ramybės būsenoje, kurios atsiranda, kai veidas yra visiškai atsipalaidavęs.

Jei kaktos raukšlės yra ramybės būsenoje, jų labai sunku atsikratyti namuose ir gali būti net neįmanoma. Taigi, atkreipkite dėmesį į tai, kaip atrodo jūsų smulkios raukšlės, nes tai padės jums nustatyti geriausią būdą joms sumažinti.

Procedūros gydytojo kabinete

Ramybės būsenoje esančioms kaktos raukšlėms gydyti gydytojai savo praktikoje naudoja nedideles injekcinių neuromoduliatorių, pavyzdžiui, botulino toksino, dozes. Mažos botulino dozės, sušvirkštos į reikiamas vietas, labai pagerina situaciją.

Jei jums įdomu, ar kaktos raukšlėms pašalinti galėtumėte taikyti botulino toksiną ar jo alternatyvą, gydytojai siūlo kreiptis konsultacijai likus penkiems–šešiems mėnesiams iki šventės.

Be to, botulino toksino procedūrą reikia planuoti iš anksto, nes gali būti reikalinga pakartotinė procedūra, suteikianti galimybę ištaisyti bet kokią asimetriją ir padedanti užtikrinti, kad pacientas liks visiškai patenkintas.

Metodai namuose

Jei jūsų smulkios raukšlelės neatsistato arba tiesiog nesate pasiruošę leistis botokso, vis dar yra daugybė būdų, kaip sumažinti kaktos raukšles.

Pirmiausia į odos priežiūros rutiną įtraukite retinolį – tai puiki priemonė, keičianti situaciją. Keli tyrimai parodė, kad po 12 savaičių reguliaraus naudojimo retinolis žymiai sumažina raukšles.

Be to, jis didina odos ląstelių gamybą, neužkemša porų ir didina kolageno gamybą – visa tai laikui bėgant gali padėti sumažinti linijų ir raukšlių atsiradimą.

Vis dėlto norint iš karto pasiekti lyginamąjį poveikį gydytojai siūlo nakčiai naudoti kaktos raukšlių pleistrus, kurie padeda sulaikyti drėgmę odos paviršiuje ir sušvelnina smulkių raukšlelių išvaizdą.

Be to, specialistai ragina savo klientus drėkinti odą.

Skamba kvailai, bet sausa oda atrodo labiau raukšlėta, todėl visada pravartu pasirūpinti gera odos priežiūros rutina, į kurią įeina geras drėkinamasis kremas.

Drėkinamuoju kremu tepkite odą rytais, vakarais ir prieš darydami makiažą, kad oda būtų sudrėkinta ir išpuoselėta.

Galiausiai nenuvertinkite miego svarbos. Dar vienas svarbus patarimas? Sumažinkite suvartojamo alkoholio kiekį.

Tai ne tik pagerina miego kokybę, bet ir apsaugo nuo dehidratacijos, kuri gali pagilinti kaktos raukšles. Mes gydomės miegodami ir miegodami gaminame kolageną.

Savaitę prieš šventę negerkite jokio alkoholio ir stenkitės miegoti septynias su puse–aštuonias valandas per naktį. Po to mums padėkosite.

Šaltinis: https://www.brides.com