Mokslininkai pateikia tyrimų išvadas, kurios įrodo, kad dažnai apsigauname, bandant pasiekti kokį nors idealą. Pavyzdžiui, pasirodo, kad vyrams nėra taip svarbu liekna figūra ar ideali oda. Šie ir kiti mitai paneigiami straipsnyje. Tai tik įrodo, jog moterims neverta stengtis įtikti vyrams ir atvirkščiai, verčiau puoselėti savo unikalumą, o ne vaikytis standartų.

Labai liekna figūra

Anksčiau buvo populiarus posakis, kad neįmanoma būti per turtingam ar per plonam. Tikriausiai todėl dietų industrijos pelnas – 66,3 mln. dolerių, rašo „Times“. Daugybė žmonių pasiryžę vartoti be ką, kad tik sulieknėtų. Taigi, vyrams turėtų patikti plonos moterys?

Regis, ne. 1994 m. buvo atliktas Teksaso universiteto profesorės Devendros Singh vadovaujamas tyrimas apie tai, kaip vyrų ir moterų kūnai kaupia riebalus. Paaiškėjo, kad vyrams tikrai patinka plonas liemuo ir ryškesni klubai. 2010 m. ta pati tyrėja parašė straipsnį leidiniui „Evolution and Human Behavior“, kuriame teigė – kūno masės indeksas (KMI) nėra svarbus moterų patrauklumo rodiklis vyrams. Taigi, nesvarbu, koks jūsų KMI – jei turite ryškesnį liemenį, galite tapti patrauklesnė priešingai lyčiai.

Niekada nerizikuojanti moteris

Vyrams patinka patikimos moterys, kuriomis visada galima pasikliauti, tiesa? Tokios, kurios visada laikosi taisyklių ir vengia rizikingų situacijų. Tokios, kurios mieliau žiūrėtų serialą per „Netflix“ tinklalapį, o ne snieglenetę ar šokimą su guma.

Bet 2014 m. žurnale „Journal of Applied Social Psychology“ aprašytas tyrimas parodė, kaip vyrai ir moterys suvokia pavojingas veiklas, pvz., laužo įkūrimą, važinėjimąsi riedučiais ir pan. Pasirodo, vyrus (ir moteris) žavi žmonės, kurie imasi šiek tiek rizikingos veiklos (panašios į riziką, su kuria susidurdavo mūsų protėviai).

Tiesa, vyrams (ir moterims) nepatinka rizikingas elgesys šiuolaikinėmis aplinkybėmis, pvz., važiavimas automobiliu neprisisegus saugos diržo.

Kimus, seksualus balsas

Galbūt jums atrodo, kad visiems vyrams patinka kimus, seksualus balsas – prisiminkime aktorių Kathleen Turner ar Lauren Bacall balsus – mokslininkai padarė kitokią išvadą. 2013 m. Londono universitetinio koledžo tyrimo duomenimis, vyrams mielesnis plonesnis moters balsas.

Partnerė, kuri prajuokina

Harmoninguose ir laiminguose santykiai partneriai kartu juokiasi. Be to, kas savo prisistatyme pažinčių svetainėje nerašo „puikus humoro jausmas“?

Bet žvelgiant giliau, ne viskas taip paprasta. Moterys trokšta partnerio, kuris jas prajuokintų, bet, pasirodo, vyrai šito nenori. Pasak tyrimo leidinyje „Evolution and Human Behavior“, yrus žavi ne juos galinčios prajuokinti moterys, o tos, kurios kvatoja iš jų pokštų. Taigi santykiuose būtent jis nori būti komiku.

Didelis biustas

Apžvelgus moteriškų apatinių drabužių parduotuvių asortimentą, galima pamanyti, kad galioja taisyklė – kuo didesnės, tuo geriau. Liemenėlės su įdėklais, krūtinę pakeliančios liemenėlės, korsetai ir pan. – kokių tik vizualiai krūtinę didinančių priemonių nesiūloma... Prisiminkime dar ir vis populiarėjančias krūtų didinimo operacijas ir atrodys, kad vyrams tikrai labiau patinka moterys su dideliu biustu.

Bet mokslas, kad ir kaip keistai skambėtų, rodo priešingai – nepaisant stereotipų, vyrus labiau traukia vidutinio dydžio moterų biustas. Bent jau taip teigia kelių sričių psichologė Ayala Malakh-Pines, knygos „Why We Choose the Lovers We Choose“ („Kodėl pasirenkame būtent tokius, o ne kitokius mylimuosius“) autorė.

Jaunatviškas veidas be raukšlių

Senti nėra lengva. Keičiasi ne tik savijauta, bet ir išvaizda. Kad ir kiek pastangų dėtume, galiausiai pasirodo žilų plaukų, joks arsenalas senėjimą stabdančių kremų neapsaugos nuo raukšlių veide. O kai akių kampučius papuošia raukšlelės, pasimatymų laikas baigiasi, tiesa? Netiesa!

Damos, norite tikėkite, norite netikėkite, bet lygus, jaunatviškas veidas daugeliui vyrų nėra patrauklumo įsikūnijimas. Vieno tyrimo duomenimis (leidinys „The Royal Society“), ilgalaikiams santykiams vyrai nori brandžiau atrodančių moterų.

Tatuiruotės, auskarų kurioje nors kūno vietoje neturėjimas

Šiais laikais dauguma žmonių yra pasidarę tatuiruote ar įsivėrę auskarą kurioje nors kūno vietoje. O ar vyrams patrauklios tokios moterys?

Vyrų tatuiruotės ir auskarai ant kūno neatbaido (tiesa, vieniems patinka daugiau, kitiems mažiau), rodo portalo „AskMen.com“ ir „HuffPost“ bendras tyrimas. 69 proc. vyrų patinka, jei mergina turi tatuiruotę, 55 proc. atrodo patrauklus auskaras kažkurioje kūno vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)