„Kai susituoki, gali pradėti galvoti apie save kaip apie pusę visumos. Vis dėlto labai svarbu poroje išsaugoti individualumą, savo asmenybę, neištirpti vienas kitame. Juk būtent jūsų asmenybė ir patraukė jūsų antrąją pusę!“ – Julie ir JP Foremanai, vedę 20 metų.

„Niekada nesijuokite iš savo antrosios pusės – raskite progų pasijuokti kartu. Nežiūrėkite į gyvenimą pernelyg rimtai, iššūkiai tampa daug lengvesni, kai yra su kuo pasijuokti kartu“ – Joy ir Dave‘as McKinnonai, vedę 32 metus.

„Dažniausia nesutarimų priežastis – stresas, dėl jo mes neretai kaltiname savo antrąją pusę, arba jo (jos) veiksmus. Prieš kaltindami artimą žmogų verčiau išanalizuokime, kas mums iš tiesų kelia nerimą, pasistenkime neužsipulti vienas kito“ – Billas ir Gina Nelsonai, vedę 30 metų.

„Mokėjimas bendrauti ne visiems įgimtas, tai įgūdis, kurį galima lavinti. Mokomės bendrauti sėdėdami vienas priešais kitą ir stengiamės išklausyti pašnekovą, jį suprasti ir išsiaiškinti, ką jis iš tiesų turėjo omenyje, kol abu jaučiamės suprasti ir supratę vienas kitą. Jei problema per sudėtinga, pokalbį galite atidėti, tačiau susitarkite, kad tas iš jūsų, kuris prašo pokalbį atidėti, bus atsakingas už tolesnį jo pratęsimą, kai jau jausis pasiruošęs. Tai padeda sukurti pasitikėjimą vienas kitu, veikti išvien, „mūsų“, o ne „mano“ labui“ – Andrew ir Megelyn Shumway, vedę 35 metus.

„Santuokoje svarbiausia karališko dydžio lova. Pačioje santykių pradžioje mudu abu supratome, kad lovoje turime išsitekti trise – aš, mano vyras, ir mano kūno pagalvė. Tik taip mes pabundame pailsėję ir laimingi“ – Katie ir Gregas Willdenai, vedę 20 metų.

„Tai, kas svarbu jūsų partneriui (-ei), turėtų tapti ir jūsų prioritetu. Vertinkite tai, kuo jis (ji) aistringai domisi, gerbkite jo (jos) tikslus ir interesus, jo (jos) poreikius, ir nuspręskite, kad visuomet jį (ją) palaikysite. Tobuliausia, jei ir jūsų partneris (-ė) elgiasi taip pat“ – Emily ir Michaelas Pfeifferiai, vedę 11 metų.

„Tikėkite, kad jūsų santuoka nuostabi. Kartokite sau tai. Puoselėkite dėkingumą, pagarbą ir emocinę autonomiją, stenkitės neįsileisti paniekos ir nepagarbos. Tai, į ką koncentruositės, augs, ir jūsų santuoka vis gerės“ – Karen ir Timas Andersonai, vedę 20 metų.

„Esame vienas kitam geriausi draugai. Mums patinka bendra veikla, patinka kalbėtis. Vienas kitam sakome tokius dalykus, kurių negalėtume pasakyti niekam kitam. Visiškai pasitikime vienas kitu, be to, mūsų humoro jausmas panašus. Turime bendrų pomėgių, abu esame atviri naujoms patirtims. O svarbiausia, abu žinome, jog kad ir kas benutiktų, vienas kitą palaikysime“ – Alicia ir Juanas Orozco, vedę 10 metų.

„Nedrįskite net minėti žodžio iš „s“ raidės („skyrybos“), net kai labai supykstate“ –Kacy ir Dougas Molleriai, vedę 16 metų.

„Nemanykite, kad jūsų partneris (-ė) žino, kaip jūs vertinate tai, ką jis (ji) daro. Dėkokite už kiekvieną pastangą, tai padeda jaustis mylimu ir vertinamu“ – Tamara ir Bernie Grandai, vedę 20 metų.

„Manau, mūsų tvirtų santykių paslaptis yra tai, kad miegame atskiruose kambariuose. Dirbame vienoje įmonėje, tad kasdien į darbą ir iš darbo vykstame kartu. Taip pat turime papildomą verslą, kuriame taip pat dirbame kartu, tad kasdien labai daug laiko praleidžiame kartu. Laimei, bent naktį pabūname atskirai. Jau nekalbant apie tai, kad man nereikia kankintis nuo jo knarkimo, o jam – nuo mano. Be to, jis gali išsimiegoti, nes aš nepažadinu jo keldamasi 6 valandą sportuoti. Aš džiaugiuosi, kad mano kambarys visada švarus ir tvarkingas, ir galiu uždaryti jo prišnerkšto kambario duris. Kartais, žinome, mes nakvojame vienas pas kitą, ir tai irgi smagu“ – Jackas ir Lynnette Kelley, vedę 14 metų.

„Labai svarbu turėti bendrų tikslų ir kurti bendrus planus, kaip juos pasiekti“ – Dawn and Mattas Lunde‘ai, vedę 23 metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)