Ryžių naudojimas grožiui atėjo, nenustebsite, iš Azijos. Kiekviena šeimininkė ten žino, jog ryžius prieš verdant būtina nuplauti – ir geriausia ne kartą. O taip pat žino ir ką su tuo atlikusiu vandeniu daryti po to – jokiu būdu nepilti lauk. Ryžių vandens panaudojimo Japonijoje istorija siekia tūkstantmetį, taigi paslaptį perduoti iš lūpų į lūpas iš tiesų buvo laiko.

„Kartą, būdama studentė, įsidarbinau japonų restorane, kur viena iš mano pareigų buvo tiesiog plauti ryžius. Nuplauti jų reikėdavo visą galybę. Ir viską – tiesiog rankomis. Taigi, dariau savo darbą autopilotu, kol po poros mėnesių draugė paklausė, ką darau su savo rankomis“, – „TikTok“ socialiniame tinkle pasakojo viena mergina. Taip ji netikėtai atrado Azijos grožio paslaptį ir šviesesnių, nesudirgusių, lygesnių ir sveikiau atrodančių rankų receptą.

Kaip rašoma tinklalapyje „medicalnewstoday.com“, ryžių vandenyje galima rasti amino rūgščių, vitamino B ir E, antioksidantų bei mineralų. Todėl nenuostabu, kad prieš tūkstantmetį tokiame vandenyje plaukus skalavusios japonės užsiaugindavo juos ilgus bei tvirtus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją