Pasak J. Sloane'o, pirmiausia reikia užtikrinti tinkamą apšvietimą – tai pagrindinis dalykas, kuris atskiria mėgėjišką asmenukę nuo stulbinančios.

„Tinkamas apšvietimas pabrėžia veido bruožus, nes ant jo nekrenta šešėlis. Tai ypač svarbu tuomet, kai po akimis krentantis šešėlis sukuria pavargusio veido įspūdį. Atsisukite į saulę, kai fotografuojatės lauke, taip sukursite patį geriausią natūralų „filtrą“. Jei fotografuojatės namuose – ieškokite natūralios, pro langą krintančios šviesos šaltinio“, – sako jis.

J. Sloane'as pataria nesidaryti asmenukių esant pavėsyje, paplūdimyje po skėčiais ar kitose tamsesnėse vietose, nes taip tik išryškinsite savo mažiausiai mėgstamus bruožus.

„Telefoną laikykite prieš veidą, ištieskite ranką. Jei jūsų šnervės atrodo didesnės nei įprastai, vadinasi laikote telefoną žemiau savo žandikaulio linijos“, – teigia jis.

Pasak J. Sloane'o, galite naudoti net tokius paprastus triukus, kaip balto lapo laikymas netoli veido – taip veidas bus labiau apšviestas. Tuo tarpu tinklaraštininkai neretai tam įsigyja ir specialias lempas.

J. Sloane'o patarimai karščiausiai asmenukei:

– Pūstos „ančiuko lūpos“ buvo madingos anksčiau, tačiau dabar tai tapo tikra atgyvena. Verčiau jau parepetuokite mielą šypseną, kai iš tiesų šypsotės ir akimis, o ne tik lūpomis.

– Venkite nenatūralios šypsenos, kaip jau minėta – akys išduoda, kai šypsotės „per jėgą“, tad visos pastangos gerai atrodyti nuotraukoje bus bergždžios.

– Visuomet kamerą laikykite kiek aukščiau nei žandikaulio linija, taip išvengsite dvigubo pagurklio įspūdžio.

– Apsižvalgykite prieš fotografuojantis, juk nenorite, kad kadre matytųsi besimėtantys nešvarūs drabužiai.

– Įsigykite asmenukių lazdą, kuri leis paįvairinti asmenukes.

– Venkite dėti per daug filtrų.

– Jei jums svarbu, kad jūsų „Instagram“ paskyra atrodytų dailiai ir joje nevyrautų chaosas – visoms nuotraukoms naudokite tą patį filtrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)