Apie tai Delfi Moterims papasakoti sutiko kaunietė plaukų stilistė Rūta Laurutytė, dirbanti grožio salone „Pinkas“. Ji sako, kad vėstantys orai taip pat turi savų iššūkių plaukams, bet pirmiausia reiktų pradėti nuo vasaros malonumų padarytos žalos.

Rūta Laurutytė, plaukų stilistė

– Ar tiesa, kad nors vasarą daugumą žmonių išlydi su skaudančia širdimi, plaukams šis metas nėra ypač dėkingas?

– Taip. Iš tiesų didžiausią įtaką plaukų būklės suprastėjimui daro saulė. Po vasaros sezono plaukai dažnai išsausėja būtent nuo saulės. Taigi, ateinant rudeniui prasminga būtų atstatinėti prarastą plaukų drėgmę.

Žmonės vasarą taip pat nemažai maudosi jūroje, kurios vanduo labai kenkia plaukams. Šis irgi juos sausina.

Jūros vandens ir saulės duetas duoda tą niekieno nenorimą efektą, kai plaukas praranda blizgesį, eląstingumą, pablunka. Žmonės gali pastebėti, kad net jų plaukų spalva atrodo pakitusi.

– Ką rekomenduotumėte žmonėms, kurie po vasaros nėra patenkinti savo plaukų būkle?

– Jei plaukai labai pažeisti, būtų gerai pasidaryti atstatomųjų procedūrų kursą. Jei būklė suprastėjo tik šiek tiek, po vasaros malonumų prasminga nors namų priežiūrai rinktis drėkinančias priemones.

Žinoma, besiruošiant žiemos sezonui reiktų atkreipti dėmesį, kad šąlant orams priemonės turėtų keistis į labiau maitinančias. Įprasta vasarą ar ankstyvą rudenį rinktis drėkinančias plaukų priežiūros priemones, o vėlyvą rudenį, žiemą, kai lauke jau šalta – maitinančias.

– Kodėl?

– Žiemą nuo drėgmės, šalto oro, temperatūrų skirtumų, plaukas ima labiau skilinėti, tad labiau rekomenduojamos maitinančios priemonės. Gali būti, kad šaltuoju metų sezonu pasirinkus stipriai drėkinančias priemones, plaukas ims labiau elektrintis.

– Užsiminėte apie procedūras salone. Ar yra tokių, į kurias rekomenduotumėte atkreipti dėmesį?

– Salone rekomenduočiau pasidaryti „Olaplex“ procedūrą. Ji atstatomoji, atkuria plaukų būklę po saulės nudegimų, cheminių pažeidimų. Panašų efektą suteikia ir „K-18“ procedūra. Iš drėkinančių procedūrų daug kas giria „Hydramax“. Manau, kad apsilankę pas savo specialistą priimsite jūsų plaukui ir jo situacijai geriausiai tinkantį sprendimą, bet šie – populiarūs ir daug kam pasiteisinę.

– Kuo skiriasi plaukų priežiūra vasarą ir vėstant orams?

– Vasarą reikia naudoti plaukų SPF, apsaugą nuo saulės, o rudens ar žiemos sezonu to daryti nereikia. Nebent keliaujame į šiltus kraštus.

Patarčiau dažniau naudoti plaukų aliejuką jų galams. Kad ir prieš išeinant į lauką po lašelį užtepti ant plaukų galų.

Ilgaplaukės dažnai mėgsta plaukus išsitraukti iš paltų, bet prasmingiau kai šalta juos būtų palikti ten paslėptus arba pridengti šaliku.

Pavasarį ir rudenį dažniausiai paintesyvėja plaukų slinkimas. Galima nelaukti jo prasidedant ir iškart pradėti naudoti stimuliuojančias priemones galvos odai. Tai gali būti vadinamieji superaktyvai, įvairūs serumai galvos odai nuo slinkimo ir panašiai. Žinoma, ir vitaminų kompleksai.

Jei vasarą galima išeiti į lauką šlapiais plaukais ir leisti jiems išdžiūti natūraliai, tai šaltuoju periodu tiesiog būtina gerai išdžiovinti plaukus prieš išeinant. Drėgmė plius šaltas oras – ypač pavojinga kombinacija plaukui, jis ima ypatingai skilinėti. Tai – ne mažesnis blogis nei tiesinti šlapius plaukus karštu tiesintuvu.

Jei šaltuoju metu ryškiai matosi nutrupėję galai, patariu imti ir iškart juos pasikirpti. Kad ir vos vos. Kitaip dažnai pasitaiko, kad po žiemos tenka nukirpti didelius sprindžius plaukų.

– Rudenį paprastai dažniau lyja, o drėgnas oras nėra tvarkingų šukuosenų draugas. Plaukai pučiasi, užsiriečia. Ar šukuosenų „priežiūra“ rudens metu taip pat keičiasi?

– Kad išsaugotume šukuosenas, reikia rinktis fiksuojančias priemones. Yra specialių produktų nuo drėgmės, o daugiausiai tai – ir formavimo dalykas. Kuo geriau padarysime formą, užfiksuosi plauką, tuo geriau jis išsilaikys drėgmėje, šaltyje ir taip toliau. Bet drėgname ore tikrai įmanoma irgi vaikščioti gražia, tvarkinga šukuosena.

– Po truputį artėjame prie kepurių dėvėjimo meto. Ar kepurės plaukams – gerai?

– Galvos oda šaltuoju sezonu gali pajautrėti, tad, kad apsaugotume galvos odą, prasminga užsidėti kepurę. Tiesa, ne visi jas mėgsta, taigi, galima rinktis apsivyniojimą šaliku, skaras, kažkokius kitus stilingus variantus. Tačiau pasaugoti galvos odą – verta.

Priminsiu, kad verta ir nepamiršti kartas nuo karto kepurę išskalbti. Tai – aksesuaras, drabužis, kuriame taip pat kaupiasi prakaitas, bakterijos ir visa kita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją