– Pradėkime pokalbį nuo amžiaus. Kada gi yra tinkamas metas injekcijoms, kad nebūtų nei per anksti, nei per vėlai?

– Iš tiesų amžius nėra rodiklis. Kada atlikti injekcijas, parodo odos būklė ir pačios moters nusiteikimas. Kita vertus, priklauso nuo injekcijos. Pavyzdžiui, jei ateina 25-erių metų jauna graži moteris ir sako, kad jos oda pavargusi, suglebusi, skruostai nuvažiavo žemyn, įdubo ir pan., aš jai tikrai nedarysiu hialurono užpildo injekcijos. Tokiame ar jaunesniame amžiuje pradėti reikėtų nuo odos kokybę gerinančių injekcijų, tai yra nuo įvairių vitaminų kokteilių. Kaip aš sakau, odai reikia suteikti statybinės medžiagos, kad ji pati galėtų sukurti efektą. O jei kalbėsime apie užpildų injekcijas, tai yra procedūra, kuomet suleidžiamas tirštas preparatas, kuris formuoja veidą, užpildo defektus. Tarkime, įdubo skruostai, nukaro lūpų kampai ir pan. Kitas dalykas yra botulino injekcijos, kurios galimos ir 25-erių metų moterims. Apie botuliną apskritai yra prikurta labai daug dezinformacijos kaip apie kažkokį totalų blogį. Būtent jis yra kaltinamas dėl visų tų baisių, išpurtusių veidų, bet tiesa ta, kad taip dažniausiai nutinka ne nuo botulino.

– Tai kas yra tas botulinas?

– Visų pirma, tai yra vaistas, leidžiamas į raumenį. Jei kalbėsime apie grožio industriją ir amžių, nuo kada leisti botuliną, yra labai individualu. Pavyzdžiui, 25-erių metų jauna graži moteris ateina su giliomis rūpesčio raukšlėmis (tarpuakio vertikaliomis arba dar kitaip – pykčio raukšlėmis). Ji sako, kad tos raukšlės jai atsirado dar paauglystėje, kad jos mama tokias pat turi. Faktas, kad šiuo atveju šios raukšles nepriklauso nuo amžiaus, tiesiog toks yra raumuo. Tai reiškia, kad kasmet būklė tik blogės. Jei laiku sukontroliuosime raumenį, neleisime tai raukšlei susiformuoti. Todėl ar galima 25-erių metų moteriai suleisti botulino injekciją – taip, nes kai jai bus 30, kaktoje bus jau gilios vagos. O kai bus 60, niekas botulino jai jau neleis, nes bus per vėlu. Botulinas yra jauno raumens pagalbininkas. Todėl svarbu ne per anksti, bet ir ne per vėlai.

Kai bendrauju su moterimis, kartais atrodo, kad odos priežiūrą jos laiko tarsi išpuikimu. Ateina vyresnio amžiaus pacientės ir sako: „Čia raukšlė nepatinka, ten, bet jūs tik nepagalvokite, kad aš noriu gražesnė būti, man tik pačiai jau nepatogu“. Jos tarsi atsiprašo, kad nori būti gražesnės. Kas čia blogo, jei aš noriu būti gražesnė?

– O kada tinkamas amžius hialurono užpildams?

– Priklauso nuo odos būklės. Kartais ateina vyresnio amžiaus moteris, kuri gyvenime nedarė jokių procedūrų. Jos oda bus glebi, neišpuoselėta, neprižiūrėta, bet ji norės gero efekto. Vienintelis, kas gali patenkinti jos lūkesčius – užpildas. Tai tarsi žmogus nori sudalyvauti olimpiadoje, bet pasiruošimo nebuvo. Tada leidžiami užpildai, be abejo, reikia leisti didesnius kiekius. Ar efektas bus natūralus, priklausys nuo specialisto. Todėl grįžtant prie klausimo, geriau jau laiku ir po truputį. Niekas nesako, kad reikia „sėsti ant tų injekcijų“, bet pasidarykite veido valymą, panaudokite gerų kremų, susileiskite vitaminų. Lankykitės toje sporto salėje ar bent jau namuose pasimankštinkite. Rūpintis savo oda nėra puikybė. Kitas dalykas – nebūtina panaikinti visų raukšlių, norint atrodyti jaunesnei. Kartais moterys nori, kad visai neliktų raukšlių, bet tai irgi nenatūralu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)