Siekdama padėti susigaudyti prieštaringuose jausmuose, santykių ekspertė, rašytoja Jane Greer nurodo kelis ženklus, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį, jei norite išsiaiškinti, ar iš tiesų meilė (o ne įsimylėjimas) išblėso.

1. Smulkmenos, kurios anksčiau žavėjo, dabar erzina

Gal kai susipažinote, jums buvo miela klausytis, kaip jis netaisyklingai taria žodį „biblioteka“ arba jus žavėjo jos sportbačiai nuolat atsirišusiais raišteliais. Tačiau pastebėjote, kad dabar tie patys dalykai jus erzina.

2. Jums nuobodu leisti laiką kartu

Pastebėjote, kad jums nebeįdomu su juo (ja) leisti laiką, nebepatinka klausytis, kai jis (ji) jums kažką pasakoja. „Jūsų išrinktasis (-oji) jus nervina, jūs nebegalite pakęsti, kaip jis (ji) kvėpuoja ar vaikšto, – sako dr. J. Greer. – Šios mažos, kvailos smulkmenos sukelia jums kančias.“

3. Savo išrinktąjį (-ąją) jus matote nebe kaip mielą ir juokingą, bet kaip silpną, reiklų ir nesaugų žmogų

Humoras yra svarbi santykių pradžios, viliojimo meno dalis. Jei santykių pradžioje apsimestinai juokėtės iš jo arba jos juokelių, praregėjimo fazėje apsimesti bus vis sunkiau. Net jei santykių pradžioje jums buvo nuoširdžiai juokingi jo (jos) pokštai, meilei blėstant galite pastebėti, kokie jie vis dėlto lėkšti.

4. Norėdami išvengti partnerio (-ės), jūs leidžiate laiką su kitais, ir dėl to jaučiate kaltę

Leisti laiką ir su kitais, ne tik su partneriu (-e), yra visiškai normalu, netgi sveika santykiams, tačiau jei pastebėjote, kad imate dažniau susitikinėti su kitais, susigalvojate įvairių veiklų, kad tik nereikėtų susitikti su mylimuoju (-ąja) – tai jau ženklas, kad kažkas negerai. Ko gero, taip elgdamiesi jaučiate kaltę – juk, galų gale, esate žmogus, o ne robotas, ir jums būdingos žmogiškos emocijos – tačiau alternatyva (nuobodžiai leisti laiką su partneriu (-e) ) visiškai nevilioja. Ką gi, metas pasidaryti išvadas.

5. Fantazuojate apie pažintį su nauju žmogumi

Jei retkarčiais pasvajojate, kaip pradėtumėte naują gyvenimą Ibicoje su seksualiu padavėju, tai nebūtinai reiškia, kad meilė partneriui blėsta. Problema tai tampa tada, kai naujas asmuo (arba fantazija apie naują asmenį) jus atitolina (fiziškai, emociškai, dvasiškai) nuo dabartinių santykių. Taigi, jei pasimatymo su dabartiniu partneriu metu jums iš galvos niekaip neišeina Tonas iš rinkodaros skyriaus, ko gero jau supratote, kad dabartiniai santykiai artėja link galinės stotelės.

6. Jūs niekinate jį (ją)

Šio punkto net nereikia aiškinti – jei jaučiate akivaizdžią panieką savo išrinktajam (-ajai), tai nieko gero nežada. Jei pagaunate save galvojant, kad jums geriau būtų be jo (jos), nei su juo (ja), labai didelė tikimybė, kad meilė išties išblėso.

7. Jūs nuolat konfliktuojate.

Kiekvienoje poroje kyla konfliktų ir nesutarimų, praktiškai visi retkarčiais pasiginčija. Vis dėlto, jei pastebite, kad konflikto metu įžeidinėjate ir žeminate vienas kitą – tai rimtas ženklas, kad santykiuose kažkas negerai.

8. Jūs nuolat jaučiate dėmesio stygių

Galbūt tai ir yra priežastis, kodėl ėmėte jį (ją) niekinti, ir kodėl meilė jam (jai) po truputį blėsta – ko gero jaučiate, kad jis (ji) taip pat jūsų nebemyli.

Kyla natūralus klausimas – ką daryti, pastebėjus tokius ženklus? Ar išsiskirti su partneriu (-e), ar stengtis išspręsti problemas?
„Tolesnis sprendimas priklauso nuo to, ar jis (ji) vis dar jus domina, – sako dr. J. Greer. – Kai kuriomis aplinkybėmis geriau išsiskirti, pavyzdžiui, jei jūsų nebesieja bendri interesai ar ateities tikslai. Greičiausiai, jūsų asmenybės nelabai dera, jei jo (jos) humoro jausmas jums nepriimtinas, arba jei jo (jos) norai neatitinka to, ką jūs įsivaizdavote. Tokiu atveju santykiuose geriau padėti tašką.“

Vis dėlto, jei giliai širdyje jaučiate, kad tai jūsų žmogus, ir yra dėl ko stengtis – pavyzdžiui, dėl bendrų namų, santuokos, vaikų – galbūt vertėtų kreiptis pagalbos į porų konsultantus.

„Jei jaučiate, kad vis dar jį (ją) mylite, bet jūsų santykius temdo nesutarimai ar neišspręstas konfliktas, tokiu atveju gali padėti terapija, – sako dr. J. Greer. – Terapija gali jums abiems padėti būti atviresniems ir pripažinus problemą imti ją spręsti... Psichologas gali jums padėti išnarplioti situaciją – taip greičiau pamatysite, ar verta toliau lipdyti savo santykius, ar geriau priimti faktą, kad esate pernelyg skirtingi, ir judėti toliau skirtingais keliais.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)