1. Norėdamos apsiprausti, naudokite moteriškas intymiai higienai skirtas priemones

Mitas, kad makštį reikia prausti kvepiančiais muilais. Ji apsivalo natūralioms išskyromis, kuriose yra gerųjų bakterijų, rašoma tinklalapyje netmums.com. Jei šių bakterijų pusiausvyra yra sutrikdyta, gali kilti infekcijos rizika. Specialistai pataria vengti kvepiančių muilų, gelių ir antiseptikų, nes tai gali pakenkti sveikai bakterijų pusiausvyrai , pH lygiui bei sukelti dirginimą.

2. Nesimylėkite baseine

Seksas baseine padidina tikimybę, kad chemikalai gali patekti į makštį ir ją sudirginti. Tai gali sukelti įvairias infekcijas.

3. Neatsikratykite visų gaktos plaukų

Gaktos plaukai suteikia natūralų barjerą, kad makšties sritis būtų švari, sumažėtų sąlytis su virusais ir bakterijomis bei apsaugotų odą. Plaukeliai apsaugo nuo dulkių ir patogeninių bakterijų patekimo į kūną, be to, padeda kontroliuoti drėgmę, o tai sumažina tokių infekcijų kaip pienligė, tikimybę.

Specialistai perspėja, kad gaktos plaukų pašalinimas dirgina ir gali palikti atviras mikroskopines žaizdas. Kadangi lytinių organų aplinka yra šilta ir drėgna, ji tampa idealia terpe bakterijomis.

4. Darykite dubens dugno raumenų pratimus

Reguliariai atliekant dubens dugno pratimus (Kėgelio pratimus), sustiprėja raumenys aplink šlapimo pūslę, makštį. Tai gali padėti pagerinti raumenų tonusą, šlapimo pūslės ir žarnyno kontrolę bei jautrumą sekso metu. Jei esate nėščia ar ketinate pastoti, patariama kuo greičiau pradėti daryti dubens dugno pratimus, nes tai gali sumažinti šlapimo nelaikymo riziką po vaiko gimimo.

5. Nepalikite tampono ilgiau nei šešias valandas

Toksinio šoko sindromas yra reta, bet gyvybei pavojinga bakterinė infekcija. Nors mokslininkai pripažįsta ryšį tarp šios ligos ir tamponų naudojimo, nėra įrodymų, kodėl taip atsitinka. Manoma, kad ilgesnį laiką paliekant tamponą makštyje, galima sukurti bakterijų veisimosi vietą. Tamponai turi būti keičiami kas keturias ar šešias valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)