Apie tai atsiųstame pranešime pasakoja kosmetologė Rita Balčiūnienė.

„Pastebiu, kad ypač po švenčių, kuomet valgome daugiau riebaus maisto, geriame gazuotų gėrimų ar alkoholio, į mano kabinetą ateina žmonių su paūmėjusiais bėrimais, dehidratavusia oda. Netinkama mityba ir alkoholis išties stipriai daro įtaką odos būklei. Spuogai „minta“ cukrumi, miltais ir pienu, tad ir savo paaugliams klientams juokaudama sakau – viena ledų porcija – vienas spuogas“, – sako kosmetologė.

Po švenčių ar tiesiog vakarėlio R. Balčiūnienė pataria sugrįžti į režimą ir sveikai bei reguliariai maitintis, gerti daugiau vandens. „Uždegimą mažina vaisiai ir daržovės, juose gausu tokių medžiagų, kaip polinesočiosios ir mononesočiosios riebalų rūgštys, flavonoidai, vitaminai A, C ir E. Vartokite fermentuoto pieno produktų, pavyzdžiui, jogurtą, kuriame gausu prebiotikų ir aminorūgščių. Taip pat labai svarbi ir žuvis, joje gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios taip pat mažina uždegimą. Žinoma, vos suvalgę jogurto ar žuvies spuogų neišnaikinsite, bet tikrai padėsite organizmui bei naujų bėrimų prevencijai“, – sako kosmetologė.

Ruošiantis vakarėliui R. Balčiūnienė pataria pasidaryti rūgštinį veido odos šveitimą ir užsidėti drėkinančią kaukę. Tinkamas pasiruošimas padės išvengti dalies neigiamų padarinių. Rūgštis turi priešuždegiminį, drėkinantį poveikį bei lėtina odos senėjimą. Tiesa, jokiu būdu tokiu atveju nebandykite naujos, dar nebandytos rūgšties – oda gali sureaguoti ir sugriauti visus planus.

3 žiemos taisyklės odai

Nors dažnai tenka girdėti, kad žiemą odą reikia maitinti, o ne drėkinti, kosmetologė teigia, kad tai – mitas, kuriuo vadovautis galėtų nebent sausos odos savininkės. „Odą drėkinti reikia visada, ypač žiemą. Patalpose veikia šildymas, automobiliuose – kondicionierius, oda dehidratuoja. Be to, riebiai odai maitinimo reikia daug mažiau nei sausai, tad negalime visi aklai vadovautis viena taisykle – visų odos tipai ir būklės skiriasi. Vertėtų atidžiai skaityti priemonių sudėtis ir pasirinkti tinkamas savo odai“, – pataria kosmetologė.

Anot jos, žiemą kiekviena turėtų turėti riebesnės, sunkesnės tekstūros kremą, tačiau su tokiomis priemonėmis atsargiau elgtis reikėtų riebios ir mišrios odos savininkėms. Joms riebesnis kremas pravers išėjus pasivaikščioti, tačiau jei grįžus namo jo nenusiplaus – kremas ims kimšti poras, atsiras bėrimų.

Anot kosmetologės, jei norite atgaivinti išvargintą ir išsausėjusią odą – neprašausite, jei kosmetikos priemonėje bus hialurono, peptidų, aminorūgščių, dumblių ar vitamino C.

Siekiant išlaikyti gražią odą žiemą R. Balčiūnienė pataria atsiminti ir vadovautis trimis pagrindinėmis taisyklėmis: „Pirmiausia, niekuomet neikite į lauką ką tik pasitepusios kremu, ypač drėkinančiu – galite nušalti veidą! Visas priemones reikėtų tepti likus 30–40 min. iki išėjimo. Antra, naudokite pudrą, ji bus tarsi paltas jūsų odai, kuris suteiks apsaugą nuo šalčio. Trečia, jei lauke praleidžiate daugiau laiko, einate pasivaikščioti – naudokite nuo šalčio saugančius kremus bei nepamirškite pasitepti balzamu ir lūpų. Jei vis dėlto veidą nušalote – nuplaukite jį šiltu vandeniu ir tepkite drėkinančiu, raminančiu kremu, jokiais būdais nenaudokite rūgščių ar retinolio, netrinkite karštais kompresais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją