Keliais vertingais patarimais atsiųstame pranešime dalijasi sertifikuota kosmetologė Rita Balčiūnienė.

Profesionalė pastebi, kad dažnai skubant pasiruošti kelionei pamirštama tinkamai pasirūpinti veido oda, o ir taupant vietą lagamine knieti pasiimti visus kada nors gautus kremų mėginukus, kurie nebūtinai tinka. „Taigi, kad nebūtų staigmenų – verčiau į keliones imkite jau išmėgintas, tinkamas veido priemones, nepamirškite ir SPF“, – pataria R. Balčiūnienė.

Kosmetologė paruošti veido odą kelionei pataria jau prieš dvi savaites iki skrydžio: „Prieš 2 savaites iki skrydžio rekomenduočiau atlikti veido valymą – nedarykite to prieš pat kelionę, nes gresia pigmentacija). Lėktuve įprastai labai sausas oras, oda dehidratuoja, tad labai svarbu ją aprūpinti drėgme ne tik skrydžio metu, bet ir prieš jį: pasidarykite drėkinančią procedūrą profesionalo kabinete arba dieną prieš skrydį tiesiog užsidėkite drėkinančią kaukę“, – pataria R. Balčiūnienė.

Ko gero, ne vienai moteriai jau teko pamatyti lėktuve su lakštine veido kauke sėdinčią pakeleivę arba pačiai pasinaudoti tokiu patarimu odai sudrėkinti. Vis dėlto kosmetologė nerekomenduoja lėktuve užsiimti tokiais odos priežiūros ritualais, tačiau ilgame skrydyje džiūti ėmusiai odai visada pagelbės ląstelinio vandens migla.

Savo pačios kosmetinėje R. Balčiūnienė visuomet turi keletą priemonių: „Į skrydį visuomet pasiimu ląstelinio vandens miglos, micelinio vandens, vatos diskelių, geriamojo vandens, serumą ir kremą. Kai jau jaučiu, kad oda labai labai išsausėjusi, dezinfekuoju rankas, nusivalau veidą su miceliniu vandeniu ir tuomet su geriamu vandeniu suvilgytais vatos diskeliais. Tuomet jau naudoju miglą, serumą ir kremą. Niekada neplaunu veido lėktuvo tualete. Po skrydžio taip pat būtina švariai nuplauti veidą prausikliu ir būtinai užsidėti drėkinančią kaukę“, – pataria kosmetologė ir primena, kad skrendant vertėtų nepamiršti ir gerti daug vandens.

Kad ir kaip knieti skrydžiui pasidaryti įprastą ar net gausesnį makiažą – profesionalė ragina to nedaryti, nes gresia bėrimai bei kiti nemalonumai. „Sausas oras lėktuve gali sudirginti bet kokio tipo odą. Sausiaodžių oda dar labiau dehidratuoja, o riebiaodžių oda pradeda gaminti dar daugiau riebalų, siekiant kompensuoti drėgmės trūkumą. Prie bėrimų, žinoma, prisideda ir nešvariomis rankomis liečiamas veidas“, – pastebi kosmetologė.

Jei visgi norisi kiek pasigražinti – R. Balčiūnienė rekomenduoja pasitepti veidą lengvu drėkinančiu BB kremu.

Kaip prižiūrėti odą atostogų metu

„Išvykus į šiltus kraštus reikėtų turėti lengvos tekstūros drėkinantį kremą, kuris ypač pravers turintiems riebią odą. Vasarą padidėja riebalų ir prakaito sekreto išsiskyrimas, tad oda gali pradėti sausėti ir kimštis. Neapsigaukite ir nemanykite, kad padidėjus riebalų ir prakaito išsiskyrimui oda nesausėja – prakaitą sudaro nuo 55 iki 60 proc. vandens. Prakaito sudėtyje taip pat yra natrio chlorido (druskos), tad šie procesai skatina odos sausėjimą ir turime pasirūpinti jos drėgme“, – sako kosmetologė.

Anot R. Balčiūnienės, dėl prakaito ir didesnio riebalų išsiskyrimo labai svarbu tinkama higiena. „Riebiai/mišriai odai tinka prausiklis su rūgštimi, o sausai – pienelis, hidrofilinis aliejus. Odos PH atstatymui reikėtų naudoti toniką (be alkoholio) ar ląstelinį vandenį, o vėliau – serumą ir kremą. Pastarosios priemonės parenkamos individualiai pagal žmogaus odos tipą ir būklę“, – sako kosmetologė.

Taip pat vertėtų nepamiršti ir odos šveitimo – riebios ir mišrios odos savininkės turėtų šveitiklį naudoti porą kartų per savaitę, o sausą odą turinčios – kartą. Taip pat R. Balčiūnienė pataria naudoti ir drėkinančias kaukes, jas galima naudoti ir 2–3 kartus per savaitę.

Vienas svarbiausių dalykų, kuriuos dažnai pamirštamos arba tyčia ignoruojamos siekiant dailaus įdegio – priemonės su SPF 50 ar 100, kuriomis būtina pasitepti kas 2–3 val. „Net ir naudojant SPF kažkiek įdegame. Labai dažnai žmonės, nesitepdami SPF, nudega, o vėliau oda nusilupa. Rekomenduoju naudoti priemones su SPF ne tik dėl ankstyvo odos senėjimo ir pigmentinių dėmių, bet ir dėl piktybinių odos ligų“, – sako kosmetologė.

Ką daryti, jei visgi odą jau nudegėme?

„Pirmiausia reikia odą vėsinti vandeniu ar juodosios arbatos nuoviru, o vėliau raminti, drėkinti. Visuomet padės deksapantenolio putos ar gelis, vitamino E priemonės, skatinančios ląstelių regeneraciją, raminančios, drėkinančios. Prisiminkite, kad odai regeneruotis reikia laiko, ji būna jautresnė. Todėl po nudegimo jokiais būdais negalima daryti šveitimų. Jei nudegimas stiprus, reikėtų kreiptis į medikus. Alijošiaus losjonas tinkamas, bet tikrai ne visiems. Pasitaiko alerginių reakcijų. Todėl labiau rekomenduoju rinktis priemones su pantenoliu, vitaminu E“, – pataria profesionalė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją