„Tai patiekalas be pralaimėjimo“, – sakė Eva ir netrukus atskleidė, kad gamindama jį įdeda ir ingredientą, kurio nerasite nė viename tradiciniame recepte.

Eva mama tapo būdama 21 metų, tačiau sakė niekada nesijautusi tam per jauna. „Aš labai norėjau vaikų. Viskas vyko taip, kaip aš norėjau. Beje, norėjau dviejų vaikų, kad jie patys vienas su kitu užsiimtų ir man jau nereiktų, bet jie labiau mušėsi nei žaidė“, – juokėsi laidos viešnia.

Tuo metu jai neatrodė, kad gyvenimas apvirs aukštyn kojom ar pasikeis neatpažįstamai, kaip kad daug kas įspėjo. „Sako, kad jei turi fantazijos, su vaikais gali veikti bet ką, kas tik šauna į galvą. Kai išsiskyriau ir vaikus auginau viena, su vaikais visur variau – ir į koncertus, ir į televizinius projektus. Man buvo ramu, nes jie buvo šalia manęs. Gyvenimas nesustojo, aš visur dalyvavau. Gaila tik tų momentų, kai negalėdavau su vaikais būti per šventes, nes koncertuodavau. Tada man būdavo labai skaudu“, – dalijosi Eva.

Evelina Basevičiūtė-Eva, Eglė Kernagytė

Prisiminusi, kaip sekėsi vienai auginti du išdykusius berniukus, ji juokėsi pasakodama, kad liūdna niekada nebūdavo. „Aš jiems buvau ir mama, ir tėtis viename. Mano vaikai iki šiol mane sveikina su Tėvo diena, – pasakojo ji. – Mano sūnūs buvo labai išdykę. Aš vesdavau juos į įvairius būrelius, kad tik jie išsitaškytų ir kiek nors būtų ramesni. Pamenu, vienąkart jų gimnastikos treneris priėjo ir paprašė: ar jūs galėtumėte čia savo vaikų nebevesti, nes jie išbalansuoja visą grupę ir aš negaliu vesti užsiėmimo. Galiu, sakau. Taip baigėsi gimnastika, sportininkais netapo nė vienas.“

Dabar jos sūnūs jau užaugę – vyresnėliui 28, jaunėliui – 25 metai. Dainininkė atviravo, kad savo laiku jie mamą kaip reikiant prikamavo, vis tik, kad ir kiek eibių būtų prikrėtę, namuose galiojo nelaužoma taisyklė – viskas paremta pasitikėjimu. „Kai sūnūs buvo paaugliai, aš jiems leisdavau ir į klubus eiti, ir pati visur nuveždavau, jei reikdavo – parsiveždavau. Vienintelė taisyklė buvo, kad telefonas negalėjo būti išsikrovęs ar ne ryšio zonoje. Todėl kartais jie man paskambindavo ir sakydavo: dabar eisime į tokį ir tokį klubą, čia ryšio nebus, tad nesijaudink“, – laidoje prisiminimais dalijosi Eva.

Evelina Basevičiūtė-Eva, Eglė Kernagytė

Paklausta apie tai, kaip jautėsi sužinojusi, kad bus močiutė, ji sakė, kad tai naujas ir labai lauktas gyvenimo etapas. „Aš jau nuo vaikų vestuvių labai laukiau šito momento. Nesulyginami dalykai, kai tu pati tampi mama ir močiute. Dabar atsakomybės daug mažiau, man priklauso tik lepinimas ir gražių daiktų pirkimas. O juk aš tokio malonumo kaip suknyčių ir kaspinų rinkimas niekad neturėjau, labai pavydėjau savo sesei, kuri užaugino tris dukras ir jas galėjo puošti kaip tik norėjo. Tuo metu mano vyresnėlis Simonas sakydavo – galiu purvintis? – Negali. – Tada perrenk, – juokėsi prisiminusi ir tuoj pat pasidžiaugė sukūrusi su sūnumis itin artimą ryšį: – Kai pagalvoju, vis tiek dariau kažką taip, arba man labai pasisekė, nes šis mano svarbiausias gyvenimo projektas 100 proc. pavykęs.“

Evelina Basevičiūtė-Eva, Eglė Kernagytė

Viso pokalbio kviečiame klausytis laidos „Mamų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją