„Kai man pasiūlė vesti šitą laidą, pagalvojau, kad čia susideda du dalykai, kurie man labai patinka. Aš labai mėgstu gaminti valgyti ir labai mėgstu kalbėtis, tad čia du mano pomėgiai sukrito į vieną laidą – dėl to manau, kad ji turėtų būti smagi“, – vylėsi E. Kernagytė.

Pasak jos, gaminant kalbėtis – nesudėtinga. „Aišku, norisi netrukdyti žmogui gaminti, bet gaminant kažkaip, atrodo, atsipalaiduoja kalba – šiek tiek kažkur nueina mintys į tą gaminimą ir kažkaip tampa labai lengva kalbėtis. Nors aš pati negaliu pasakyti, kad gamindama daug kalbu“, – prisipažino ji.

Pirmoji „Mamų virtuvėje“ gamins žurnalistė Edita Mildažytė. Laidos vedėja E. Kernagytė prasitarė, kad vėliau tarp būsimų laidos svečių bus ir dainininko Gabrieliaus Vagelio mama. Ji pasakojo, kad įkalbinti žinomų žmonių mamas ateiti būna sunkiau nei mamas, kurios pačios yra žinomos, bet džiaugėsi, kad visgi pavyksta tai padaryti.

Edita Mildažytė, Eglė Kernagytė

„Mamoms, kurios pačios yra žinomos, gal yra laisviau ir lengviau kalbėtis apie viską, o kai kurios žinomų žmonių mamos yra kuklesnės, tad ne visas pavyksta prisikalbinti, bet aš kažkaip tikiu, kad yra ir drąsių mamų, kurios tikrai galės papasakoti kokių nors įdomybių apie tai, kokie tie žmonės, kuriuos dabar žinome iš visokių žurnalų ir panašiai, buvo vaikai. Tai visada įdomu – juk mes visi vaikais buvome“, – kalbėjo ji.

„Tos mamos visuomet gamins kažkokį patiekalą, kurį ruošia savo vaikams, gal ruošė, kai jie buvo maži, ar ruošia dabar jau užaugusiems, kad dar prisiviliotų į namus. Kalbėsimės apie tai ir apie tą mamystę – kas yra būti mama, su kuo susiduria mamos. Gal labiau kalbėsime apie smagius dalykus, nes norisi, kad būtų tokie lengvi pokalbiai, bet, aišku, toje mamystėje iššūkiai yra neišvengiami, tad ir apie juos pasikalbėsime“, – sakė E. Kernagytė.

Ji pati šįkart bus ta, kuri ne gamins, o kalbins laidos viešnias, tačiau pažadėjo, kad prireikus būtinai pasiūlys joms ir savo pagalbą.

„Mano pagrindinis darbas šiuo atveju yra pakalbinti, bet aš tikrai visada siūlysiu savo rankas virtuvėje, gal reikės kokią morką sutarkuoti ar ką nors supjaustyti – tikrai galiu tai daryti. Žiūrėti, kaip žmogus gamina ir nepadėti, gal būtų nelabai faina, nors aš, pavyzdžiui, kai gaminu valgyti, mėgstu tai daryti viena ir nemėgstu, kai kas nors kišasi į mano virtuvę“, – juokdamasi prisipažino ji.

Savo namuose pasigaminti tai, ką parodys „Mamų virtuvėje“ šeimininkaujančios mamos ir lengvai įsigyti tai, ko šiems patiekalams reikia, galės bet kuris norintis – visi produktai bus iš prekybos tinklo „Norfa“ parduotuvių.

Nauja laida „Mamų virtuvė“ – antradieniais 20 val. per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją