Kalbinama laidos vedėjos Eglės Kernagytės-Dambrauskės Laisva papasakojo, kaip tapo mama, kokias vertybes stengiasi įdiegti sūnui ir kokias tradicijas drauge puoselėja.

„Aš esu tas vaikas, kuris augo kaime. Man dažnai tekdavo grįžus iš mokyklos pačiai gamintis pietus, ir ne tik pietus, bet ir pusryčius, nes tėvams reikdavo anksti išvykti į darbus. O kiaušinienė buvo tas patiekalas, kuris visada išgelbėdavo. Kiaušinienę aš jau mokėjau išsikepti būdama 9–10 metų“, – pristatydama savo receptą kalbėjo Laisva.

Paklausta, ar mėgsta suktis virtuvėje, laidos viešnia prisipažino: „Pasakysiu sąžiningai – esu pati blogiausia kulinarė. Tikriausiai neturiu to geno, nes man nepatinka gaminti. Per visus savo 35-erius gyvenimo metus esu tik kartą virusi balandėlius, beje, jie išėjo gana neblogi. Kita vertus, negaminu ne tik dėl to, kad nemėgstu gaminti, bet aš ir laiko tam neturiu. Darbo dienomis daug dirbu, savaitgaliais koncertuoju, todėl esu restoranų ir kavinių mylėtoja.“

Donata Gutauskienė-Laisva ir Eglė Kernagytė

Nors valgyti ne namuose paskui Laivą įpratusi keliauti visa šeima, tačiau vis tik neretai gelbėja vyras, kuriam gaminti sekasi kur kas geriau. „Tiesą sakant, kai mes su juo susipažinom, kaip ir visiems kitiems pretendentams, kurie galėjo būti mano gyvenimo partneriai, iškart prisidaviau, kad tikrai nesu ta moteris, kuri jam virs sriubą ir keps kotletus. Bet man pasisekė – mano vyras pasakė: „Ok, aš ir neieškau žmonos, kuri man virtų sriubą, aš pats labai mėgstu gaminti, tad jei tu nenorėsi, galėsi net neiti į virtuvę.“ Ir kai jis ištarė šiuos žodžius, jie tapo kūnu, tad aš į virtuvę ir neinu“, – pasakodama juokėsi dainininkė.

Laisva prisipažino, kad yra griežta mama, o sūnus namuose mamą net pavadina bosu. Vis tik patikino, kad stengiasi sūnų auklėti teisingai, kad jis užaugtų geru žmogumi. „Man nesunku nubausti, bet kita ranka ir paglostau, – kalbėjo ji ir prisipažino, kad niekada nesvajojo tapti mama: – Kai pradėjau lauktis, man tuomet buvo 25 m. Iki tol aš niekada negalvojau apie vaikus. Tiesą sakant, viskas išėjo visiškai neplanuotai. Išduosiu mažytę paslaptį – kai sužinojau, kad laukiuosi, buvau labai išsigandusi. O šiandien žiūriu į savo sūnų ir galvoju, kaip galėtų jo nebūti. Tai pats nuostabiausias dalykas pasaulyje.“

Žinoma moteris apgailestauja tik dėl vieno – kad būdamas miesto vaiku jos sūnus negali mėgautis tokia laisva vaikyste, kaip kad augo ji pati. „Kadangi aš augusi mažoje bendruomenėje, kaime, tai mano vaikystė buvo kitokia. Aš turėjau daugiau laisvės, nes mano aplinka buvo saugesnė. O mano vaikas yra buto vaikas, ir dėl to man nelabai smagu, – lygino ji. – Todėl man labai smagu jį nuvežti pas senelius, kad jis pamatytų, kas yra tepaluotas traktorius, kas yra didelis šuo, ką reiškia pjauti žolę, valgyti uogas tiesiai nuo krūmo ir basomis vaikščioti per žolę.“

Donata Gutauskienė-Laisva

Meiliai kalbėdama apie dabar jau 9-erių sūnų Laisva sako, kad kaip visi berniukai, jis yra išdykęs, bet kartu ir labai jautrus bei itin supratingas. „Mes labai daug kalbamės. Kai augau, žinojau, kad tėvai mane myli, bet mano šeimoje nebuvo įprasta sakyti žodžio „myliu“. Sakyti „myliu“ mane išmokė vyras, o dabar mes mokome tą sakyti savo sūnų. Ir aš matau, kad kai jis nuvažiavęs pas senelius apkabina juos ir ištaria „myliu“, mano tėvams suvirpa širdis“, – laidoje kalbėjo Laisva.

Viso pokalbio kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)