„Mes su vyru visada mėgdavome aktyviai keliauti. Pamenu, kai laukiausi pirmagimės, buvo sakančių – pamatysi, gims vaikas, į jokius kalnus tu nebelipsi. Bet niekas nepasikeitė, kaip keliavome anksčiau, taip ir su vaiku, – šypsodamasi laidoje kalbėjo tinklaraštininkė. – Tiesą pasakius, labai patogu, kai vaikas nešioklėj. Kuo vaikas mažesnis, tuo lengviau tu jį gali imti į keliones, kurios tau aktualios.“

Nuolat keliaujant ir vis atrandant naujų įdomių vietų ėmė kirbėti mintis, kad būtų smagu savo atradimais dalintis su kitomis šeimomis. L. Vasiliauskienė prisipažįsta, kad ilgai savo idėjos pildyti nedrįso, mat vis stabdė baimė – o ką pagalvos kiti. Ledai pajudėjo gimus antrai dukrai – tada Liną imtis savo tinklaraščio pastūmėjo vyras ir taip viskas įsisuko.

O ir pavadinimas atsirado lyg savaime – tokiu šūkiu šeima visada gyveno: „Man visada atrodydavo, kad blogas oras yra suaugusiesiems, nes vaikams blogo oro nėra. Duok jiems balų, duok purvo košių, leisk voliotis ir čiuožinėti žole ar sniege ant pilvo. Kartais būna, namie nuo vaikų jau galva plyšta, ir tu žinai, kad jei išeisi į lauką, kad ir koks oras bebūtų, visada bus geriau. Man labai norisi, kad dukros kuo daugiau būtų lauke.“

Lina Vasiliauskienė

Remdamasi savo patirtimi L. Vasiliauskienė visiems rekomenduoja keliauti su vaikais. Vien jau dėl to, kad tuomet tėvai priversti atsitraukti nuo darbų ir skirti betarpišką laiką savo vaikams. Be to, anot jos, keliaujantys vaikai auga labai smalsūs, empatiški aplinkai, išmoksta priimti skirtingas kultūras. Ir nors daugelis mano, kad vaikai iš kelionių nieko neprisimins, L. Vasiliauskienė patikina, kad iš tikrųjų jie labai daug atsimena – visų pirma, patirtas emocijas, pamatytus vaizdus.

„Mums su vyru atostogos yra tuomet, kai pavyksta išvalyti galvas. Gulėjimas paplūdimy nieko neveikiant – ne mums. Mums reikia pojūčio, potyrio. Kai keliauji potyrių, tai labai lengva įtraukti ir vaikus, o tada ir tu pats pailsi“, – dalijosi ji.

Lina Vasiliauskienė, Eglė Kernagytė

Paklausta, kokia išvyka šeimai buvo įsimintiniausia, moteris prisiminė šiųmetę kelionę po Norvegiją. „Šioje kelionėje buvo labai daug pirmų kartų – pirmą kartą plaukėm keltu, nuomojomės kemperį. Be to, didžiulį įspūdį paliko pati Norvegija. Šioje šalyje tu gali nakvoti kur nori, jei tai nėra privati žemė. Tai tu važiuoji, randi laisvą vietą ant fiordo krašto – pastatai kemperį, užsikuri laužą, kepi zefyrus, žvejoji. Labai didelį įspūdį paliko“, – pasakojo L. Vasiliauskienė.

Vis dėlto pirmiausia tinklaraštininkė siūlo apsidairyti aplink, mat Lietuvoje daugybė vietų, kurias verta aplankyti, ypač kartu su vaikais. Paprašyta rekomenduoti konkrečias kryptis kelionėms visai šeimai L. Vasiliauskienė nė nemirktelėjusi išvardijo tris dar ne visų lietuvių turistų atrastus miestus, kurie drąsiai gali vadintis pramogų šeimoms sostinėmis: „Pirmiausia tai – Anykščiai. Iš tiesų tai ten nuvažiavus savaitgalio visoms veikloms yra per mažai – nuo gamtos, pramogų parko, laipynių, vasaros rogučių. Dabar labai unikaliu kraštu tapę Biržai. Čia pramogų irgi labai daug. Buvom Biržuose su vaikais rudenį ir per savaitgalį nesugebėjom visko apvažiuoti ir išbandyti. Dar vienas miestas, apie kurį niekad nepagalvotum, – Jonava. Šis miestas taip atsigavęs, ten labai daug pramogų – nuo alpakų, baseinų, basų kojų takų.“

Viso pokalbio kviečiame klausytis laidos „Mamų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją