Petrą šiandien galima vadinti žinomiausiu Lietuvos ūkininku, kuris filmuodamas savo kasdienybę jau tapo tikra žvaigžde.

Ar tiesa, kad kiti ūkininkai jums pavydi?

„Nu taip, tas žioplys nesąmones kalba. Nesąmones rodo, nesąmones daro, nes reikia taip daryti, kaip jiems atrodo“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakojimą pradeda pašnekovas.

O kasdienybė Petro išties stipriai kitokia, nei jaunų miestiečių. Ir neracionalių, finansiškai niekaip neatsiperkančių principų jo gyvenime – nemažai. Štai kad ir pasiryžimas gyventi neeilinėje vietoje – muziejuje, kuris įkurtas jo prosenelio Justino Vienožinskio sodyboje. Tai itin garsus lietuvių dailininkas, kurio vardu pavadinta dailės mokykla.

Sakytume, kam tokia našta jaunam žmogui. Bet ir patį ūkininkavimą Petras laiko nelengvu darbu. Ar galite patikėti, kad Petras vienas pats dirba net 300 hektarų žemės ir augina kone viską – grikius, avižas, miežius, rapsus, kviečius, rugius. Taip pat turi 250 avių.

Taigi, ūkininko gyvenimas yra amžinai neprognozuojamas. Negali nuspėti nei oro, nei koks bus derlius, ar pavyks užsidirbti, ar nemenkai prasiskolinsi.

Kiek Petras save prisimena, visada buvo gamtos vaikas. Nors gimė ir vaikystę praleido Vilniuje, tėvų nuolat prašė vežti jį į gamtą. Vėliau išvyko studijuoti aplinkosaugos ir ekologijos. Bet nei studentiškas gyvenimas, nei bendrabutis jam visai nepatiko.

Jau dvylika metų ūkininkaujantis jaunas vyras prisimena pirmą kartą prie traktoriaus vairo atsisėdęs vos dešimties. O šiandien jis ūkyje naudoja pažangiausią, moderniausią ir labai brangią techniką, nes tai paprasčiausiai sutaupo labai daug laiko. Štai, pavyzdžiui, dabar jis perka traktorių už 180 tūkst. eurų.

O Petro traktoriaus kabinoje dažnai įjungta filmavimo kamera. Jo Delfi TV ir „Youtube“ platformoje talpinamas video dienoraštis tapo itin populiarus. Petras juokiasi, kad kiekvieną sykį, kai jam sulūžta brangus traktorius, video peržiūri bent dešimt tūkstančių žiūrovų daugiau.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)