Nors būdama paauglė Otilija tėvynėje jau buvo spėjusi išgarsėti kaip dainininkė, pasivadinusi Neklaužados slapyvardžiu, būdama visai jaunutė ji ištekėjo. Otilijos vyras buvo musulmonas, dėl jo ji emigravo į Norvegiją. „Buvau ne tik labai jauna, bet ir labai naivi“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ senus laikus prisimena pašnekovė.

„Aš jaučiausi princese, man buvo labai gera, viskas buvo labai gerai. Tik tos, kurios norės ištekėti, prisiminkite, kad yra giminės, tėvai, yra kultūra, – tai daugiau negu tiktai vienas žmogus.

Musulmonų šeimoje moteris turi būti kuklesnė, šeimos žmogus, šeimą prižiūrėti. Vyras – medžiotojas, atneša maisto į namus, finansus, o moteris – šeima.

Jeigu aš noriu būti su mini sijonu, kojas parodyti, tai jiems nenormalu, įžeidimas. Ir finale pavargsta žmonės. Kad ir kokia ten meilė būtų“, – sako Otilija.

Otilija Diaz

Otilija Norvegijoje turėjo buhalterinę įmonę. Tačiau sutikusi savo antrąjį vyrą, lietuvį, apsigyveno Ispanijoje. Ji sako, kad gyventi šiltoje Ispanijoje, o dirbti aukštą pragyvenimo lygį turinčioje Norvegijoje, buvo itin komfortiškas gyvenimo scenarijus. Pašnekovė prisimena – jie galėjo sau leisti absoliučiai viską.

„Galėjau nieko neveikti. Nes žinojau, kad vis tiek eina pasyvios pajamos, galėjom keliauti, kur norėjome, labai didelė laisvė. Kelios auklės, žmonės, kurie prižiūrėjo namus, valė kiekvieną dieną, ir taip, net į parduotuvę man nereikėjo eiti“, – prisimena moteris.

Otilija Diaz

Ir tuomet prasidėjo nuolatinės Otilijos dvasinės kelionės, nors namuose laukė 4 vaikai.

Vienoje tokių kelionių, prasidėjus karantinui, Otilija užstrigo Balyje. Belaukdama, kada galės grįžti namo į Ispaniją, Otilija sužinojo, kad žuvo jos vyras. O viena liko mažiausia, ketverių dukrelė.

„Jis buvo stiprus, jaunas, ketveriais metais už mane jaunesnis vyras“, – vos tramdydama ašaras sako pašnekovė.

Otilija Diaz

Po kiek laiko Otilija su vaikais išvyko į Balį, ten praleido dvejus metus. Ramus ir lėtas tempas labai padėjo užgyti skausmui dėl vyro netekties. Šeima gyveno, galima sakyti, džiunglėse. Otilija pakvietė į šią salą mokytojus iš Didžiosios Britanijos ir atidarė ten tarptautinę mokyklą, kuri iki šiol veikia Balyje. Tačiau paaugę ir paaugliais tapę Otilijos vaikai pradėjo norėti daugiau socializacijos, todėl lietuvė netrukus apsigyvens Australijoje.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)