Bet ar būna taip, kad įnikę į visuomenines veiklas žmonės bėga nuo savo asmeninio gyvenimo, sprendžiasi asmenines problemas? Ar būna tokių, kurie nori pasipelnyti?

Jei kalbėsime visiškai atvirai, vis tiek padėdamas kitiems tu sau padedi. Pabuvusi Ukrainoje per Maidaną 2014 metais, aš iš tikrųjų sau padėjau drąsiau priimti sprendimus. Eiti pirmyn, padaryti pakankamai sudėtingus pasirinkimus. Dabar aš jau jaučiu, kad mane šitos misijos, ką aš dabar darau, tiesiog augina kaip žmogų. Tos patirtys ir ta satisfakcija, kurią tu gauni būdamas tose vienybės iniciatyvose“, laidoje „Kasdienybės herojai“ sako visuomenininkė.

Agnė ne kartą vyko į Ukrainą prieš aštuonerius metus, kai teko ukrainiečiams kovoti su rusų okupantais. Ir šiandien neslepia tuomet pamatyti vaizdai ne tik įsiminė visam gyvenimui, tačiau ir labai pakeitė ją pačią.

Jau tris kino juostas apie Lietuvos partizanus sukūrusi Agnė neslepia besižavinti mūsų šalies kovotojais, o dabar tą pačią drąsą matanti ukrainiečių veiduose.

Komunikacijos srityje ne pirmą dešimtmetį dirbanti Agnė savo visuomeninio darbo nesureikšina ir sako, kad ištikus reikalui, jai tereikia pasikalbėti su žinomais šalies scenos atlikėjais, televizijos prodiuseriais, ar politikais, ir paraginti visus prisidėti prie kilnaus tikslo. „Ir labai retai kas nors atsisako“, sako Agnė.

„Nuo šiol lyderystės etatolu laikysime Volodymyrą Zelenskį, sako komunikacijos specialistė. - Ir aš nesu tikra, ar atsitikus tokiai padėčiai, mūsų Prezidentas nepabėgtų į Ameriką. O štai pirmosios ponios mes ir dabar neturime.“

„Arūnas Valinskas buvo vienas pirmųjų, kuris pasiūlė savo namus ukrainiečiams. Ir ką Edmundas Jakilaitis sako kad nustebino ukrainiečius, jog čia jie gyvens ne šiaip kažkur mokyklų aktų salėse ar angaruose kažkokiuose, o kad čia žmonės stengiasi juos priimti į namus“, sako Agnė.

Kas yra emociniai kariai, kurie eina į fronto lauką ir nebegali sustoti, atsitraukti. Ir kodėl jų atsirado net tarp lietuvių?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)