Eglė į veidotyros mokslą gilintis pradėjo prieš dvidešimt metų, kai lietuviams net šis terminas nebuvo žinomas. Tuo metu psichologė įsidarbino austrų avialinijų vadove Lietuvoje. Aukšto lygio vadovei buvo pasiūlyti kursai Jungtinėse Amerikos valstijose. Jau tuomet ten visi avialinijų darbuotojai buvo apmokomi žvilgsniu nuskanuoti keleivius, įvertinti jų psichologinę būklę, polinkį į agresiją.

„Yra ir dabar sudarytas 18 veido bruožų rinkinys, ir jei aptinkama keleivių veide didžioji dauguma jų, iš karto atkreipiamas dėmesys. Tai nereiškia, kad yra žmogus, turintis teroristinių užmačių, bet jis labiau stebimas“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ pasakojo specialistė.

Eglė neslepia, kad visame pasaulyje politikai konsultuojasi su elgsenos specialistais. „Juk seniai žinoma, kad svarbu ne tik ką kalba viešas žmogus, bet ir kaip elgiasi, kaip atrodo, svarbus net balso tembras ar kūno kalba“, – sako veidotyrininkė.

O kokias paslaptis Eglė mato politikų veiduose?

„Kaip mūsų buvęs premjeras Saulius Skvernelis turi, kaip sakoma, išsprogusias arba paviršines akis. Tai yra ūmus, nesivaldantis, nepakenčiantis kritikos žmogus, gerokai paviršutiniškas, dažnai prasprogstantis, tai yra nuostabiausias pavyzdys.

O mūsų dabartinis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikrai turi stiprią asimetriją veide. Tai reiškia, kad jo įvaizdis ir vidinė būsena gyvenime skiriasi.

Kaip jis jaučiasi savo asmenybine prasme ir ką jis demonstruoja, kaip jis save pozicionuoja viešai, manau, yra nemažas vidinis konfliktas“, – sako Eglė.

Dalis Eglės klientų – tėvai, atvedantys savo vaikus pasikonsultuoti, kaip neprašauti renkantis profesiją. „Jeigu vaiko kaklas trumpas, neverskite jo užsiimti aktyviu arba komandiniu sportu. Tai ramesni, sėslesni vaikai, ir jiems sprogstamosios jėgos reikalaujantis sportas yra didžiulis stresas“, – sako Eglė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)