„Kažkuria prasme man įdomu žiūrėti, pavyzdžiui, į politikę Agnę Širinskienę. Ji turi neįtikėtiną gebėjimą. Kai ji kalba, nejuda nė viena kita veido sritis. Bet kurioje diskusijoje sustingsta šypsena tokia nedidelė ir į tą šypseną ji įlieja viską. Ir skepticizmą, ir cinizmą. Ir atrodo, prie nieko negali prisikabinti, tarsi ir malonus veidas, nemonotoniškas, bet čia, aišku, mėlynojo, ramaus, flegamtiško temperamento pasekmė. Tai rodo, visų pirma, vidinį santūrumą, analitiškumą, emocijų tokį susibalansavimą, racionalumą“, – analizuodama žinomų politikų nuotraukas pasakojo Eglė.

Seimo narė Agnė Širinskienė patikina visai nenustebusi dėl šių veidotyros specialistės žodžių. Paklausta, ar jai nors kartą teko pasigailėti savo žodžių, Agnė nė nemirktelėjusi atsako – niekada.

„Taip, netenka gailėtis savo žodžių ir kartais aš matau, kad tas išmuša oponentus iš pusiausvyros. Ypač jeigu tai būna emocingesnis žmogus, jis natūraliai matydamas tą ramybę pradeda nervintis. Tai galbūt yra tam tikras pliusas, čia jau nepaneigsi“, – patikino politikė.

Iš pažiūros uždara Agnė patikina visiškai nenustebinusi savo artimųjų, kai nusprendė kandidatuoti į Seimą – tam ji ruošėsi ne vienerius metus. Tačiau dėl šio darbo 45-erių politikei teko paaukoti išties nemažai – palikti savo namus Ignalinos rajone, Dūkšto miestelyje, ir apsigyventi Seimo viešbutyje. Savo sutuoktinį Agnė mato tik savaitgaliais, o Vilniuje patikina daug draugų neturinti, nes darbus Seime baigia jau temstant.

Agnė per savo kaip politikės karjerą yra sulaukusi išties daug kritikos. Viešai peiktos ne tik jos idėjos, bet ir stilius, kalbos maniera. Tačiau net ir tada, kai lyg ir buvo pagrindo įsižeisti, Agnė viešai nedemonstravo savo emocijų.

Agnė save laiko netipine politike vien jau dėl to, kad nelabai mėgsta viešumos ir dėmesio, yra uždara, nemoka ir nenori garsiai kalbėti ir daug gestikuliuoti. „Mane labai erzina kolegų bandymas patraukti žiniasklaidos dėmesį šou darymu Parlamento salėje“, – sako Agnė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)