„Aš noriu eidama gatve nebijoti nieko sutikti, nebenoriu, kad man reikėtų pereiti į kitą gatvės pusę. Aš tikrai dabar nesididžiuoju tais skandalais, kuriuos mes aprašėme“, – sako pašnekovė.

O suktis pramogų pasaulyje komunikacijos specialistė pradėjo dar visai jaunutė – vos 24-erių tapo vieno itin populiaraus bulvarinio žurnalo redaktore. Teismais jai grasino ne vienas žinomas žmogus.

„Mes parašėme apie tikrai žinomą moterį. Tai buvo Violeta Repčenkaitė. Labai gerbiu jos mamą iki šiol, tačiau tuomet mūsų sugalvota antraštė apie Violetą buvo baisi. Buvo parašyta: „Bulimija, anoreksija, skyrybos – liepto galas?“. Taigi, minimos ligos, kurių tu negali įvardinti...

Svajūnė Marcinkevičienė

Tačiau tuo metu informaciją gaudavome iš lūpų į lūpas. Buvo labai paprasta schema – paskambina žmogus ir sako: žinai, tu neparašyk apie mane to ir to. Bet aš tau papasakosiu tą ir tą, – prisimena buvusi žurnalo redaktorė. – Dar parašėme, kaip V. Repčenkaitė per langą mėto cepelinus ir nieko nevalgo. Vienas jos draugas tai papasakojo žurnalistei. Tai mes, aišku, nepatikrinome tos informacijos ir neturėjome jokių įrodymų, bet išspausdinome tą straipsnį. Be abejo, kad tuo metu peržengėme visas ribas. Dėl to sulaukėme ir grasinimo teismu, ir Žurnalistų etikos komisijos skundo. Šiandien man tai atrodo kaip koks siaubas. Kaip mes galėjome taip pasielgti.“

Svajūnė Marcinkevičienė

„Taip, buvo sensacija. Taip, pakilo žurnalo reitingai, bet aš nesididžiavau tuo, iš tikrųjų nesididžiavau. Ir man nebuvo jokio smagumo iš to, kad mes sugadinome žmogui gyvenimą. Bent kuriam laikui“, – sako laidos herojė.

Dirbdama bulvariniame žurnale Svajūnė yra sulaukusi ir ne vieno skambučio iš žinomų žmonių, kuriuos aprašydavo.

„Prieš 15 metų buvo Rolando Skaisgirio vestuvės. Tose vestuvėse dalyvavo viena mūsų redakcijos žurnalistė. Ir iš jo būsimos žmonos lūpų nuskambėjo toks tekstas – nesvarbu, kad baisus, svarbu, kad bagotas. Aišku, mes tą istoriją būtinai išspausdinome. Ir tada Skaisgirys skambina į redakciją ir sako: „Duočiau į snukį, jeigu vyrai būtumėte.“

Svajūnė Marcinkevičienė

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją