Etiopės ir jos vyro, Lietuvos kariškio, skyrybos dar nebaigtos – teismo posėdžiai vis nukeliami, tačiau viena su trimis vaikais ji gyvena jau trejus metus. Moteris patikina – skyrybų procesas yra toks ilgas tikrai ne jos noru. O ramiai apie skyrybas ji šneka tik dėl to, kad yra nepataisoma optimistė.

Per šiuos metus Eskedar namuose ne kartą lankėsi vaiko teisių specialistai. „Vyras buvo mane apskundęs, ir mus nuolatos tikrino“, – sako Eskedar ir patikina, kad visai be reikalo nerimavo dėl institucijų įsikišimo į jos kasdienį gyvenimą.

Eskedar mus pakviečia ir į Vilniaus centre esantį knygyną – juk dabar jau kone bet kuriame iš jų gali įsigyti staigiai išpopuliarėjusios ypatingos Eskedar kavos.

Prieš devynerius metus Eskedar atidarė drabužių parduotuvę Vilniuje. Iš pradžių etiopės verslui sekėsi puikiai, daug žinomų moterų mielai rengėsi spalvingais Eskedar parinktais drabužiais, tačiau kai gimė du Eskedar sūnūs, ji nebegalėjo motinystės derinti su nuolatinėmis išvykomis į užsienį, todėl parduotuvę teko uždaryti.

Taip jau sutapo, kad kavos verslą Eskedar įkūrė pernai, prieš pat pandemiją. Buvo itin daug investuota į kavos tiekimą įmonėms, todėl biurams užsidarius teko keisti strategiją.

Eskedar prieš skyrybas kreipėsi į šeimos draugus, kad šie, matydami jų situaciją iš šono, patartų ir padėtų konfliktuojančiai porai. Tačiau draugų reakcija ją nustebino – jokios pagalbos ji nesulaukė.

Tuo tarpu, kaip sako Eskedar, Etiopijoje į poros santykius įsikiša daug žmonių – kone visa bendruomenė.

„Kai šiandien galvoju, santykiai arba santuoka nėra tik dviejų žmonių reikalas. Nes kai tu susituoki, tu suvedi dvi skirtingas bendruomenes į vieną. Tu ateini su savo bendruomene, jis ateina su savo bendruomene. Jie tampa šeima ir draugais. Ir kai tu skiriesi, tu atskiri viską, bet ten yra jau suformuotas santykis“, – sako pašnekovė.

„Esu įsitikinusi, kad žmonės gyvenime gauna tuos dalykus, kuriuos jie patys skleidžia, todėl aš stengiuosi kuo mažiau galvoti apie skyrybas, kas dėl jų kaltas, ir susitelkti į gerus dalykus“, – sako Eskedar.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)