Prodiuseris Gediminas Jaunius neslepia – karantinas sunkiai suderinamas su jo iki šiol buvusiu gyvenimo būdu, tad šis laikotarpis jam išties labai nusibodo.

Gedimino gyvenimo istoriją puikiai žino visa Lietuva. Būdamas 24-erių, tuomet, kai Lietuvoje žinomų žmonių tiek daug apskritai nebuvo, Gediminas tapo televizijos laidų vedėju ir prisimena uždirbdavęs daugiau nei šalies prezidentas. Gediminas patikina, kad tų pinigų būtų užtekę visam likusiam gyvenimui, tačiau jis visada mėgo itin plačiai gyventi, tad per šį karantiną jam tenka gerai permąstyti savo prioritetus ir gerai paskaičiuoti, kaip reikės gyventi ateityje.

„Aš tikrai ir du, ir tris mėnesius pragyvensiu, čia irgi, žinai, priklauso kaip tu gyvensi. Aš netaupus žmogus. Jeigu kalbėti labai atvirai, tai vienintelis dalykas, kurio taip sunkiai norisi atsisakyti, tai šampano ketvirtadieniais, – juokdamasis sako Gediminas. – O išlaidos tikrai sumažėjo, gal kokių 40 procentų, gal 30. Nes aš tikrai nemažai išleisdavau pinigų restoranuose. Tai aš manau, kad tikrai kokius 500 eurų per mėnesį dabar sutaupau.“

„Net neabejoju, kad šis stabtelėjimas pasauliui yra išties į naudą, turime laiko išsigryninti savo vertybes, kaip toliau gyvensime“, – sako 39-erių „Olive“ agentūros vadovė ir RIA valdybos narė Agnė Grigaliūnienė, su šeima dienas leidžianti pajūryje ir savo socialinių tinklų gerbėjus stebinanti vaizdais iš pajūrio.

„Aš pradėjau maudytis prieš gerą mėnesį ežeruose, dabar jau ir jūroje. Tai yra mažos mano asmeninės pergalės, kurios iš tikrųjų labai padeda ištverti ir tokį nerimą bei liūdesį dėl ateities“, – sako Agnė.

42-ejų Gediminas savo gyvenime išties yra patyręs ne vieną finansinę duobę. Prieš septynerius metus lietuviai su malonumu žiniasklaidoje sekė naujienas iš teismų, kuriuose Gediminui teko lankytis įklimpus į tūkstantines skolas renginiuose su juo dirbusioms įmonėms.

„Aš turiu draugų, kurie uždirbdavo visai solidžius pinigus, ne kokiomis nors machinacijomis, o savo talentu, savo darbu, kuriems dabar valstybė sako, kad jie gali gyventi už 257, kai anksčiau pavyzdžiui gyveno už 2570 eurų. Mano manymu, jie turėtų gauti kažkokią protingą kompensaciją, apie 80 procentų metinių pajamų kas mėnesį“, – mano Gediminas.

Jau karantino pradžioje renginių organizatoriai susivienijo ir įkūrė „Renginių industrijos asociaciją“. „Iki šiol visi buvome konkurentai ir net priešai, o dabar tapome vieno fronto dalyviais. Tokioje situacijoje pamatai, kas iš tiesų yra tavo priešai, o kas draugai“, – sako Gediminas ir neslepia, kad renginių organizatoriai jaučiasi ignoruojami valdžios ir teigia, kad iki šiol buvo maitinami tik pažadais.

„Man liūdna, kad mūsų, renginių organizatorių sritis, yra suprantama šiek tiek paviršutiniškai, – sako Agnė. – Truputėlį toks susidaro įspūdis, kad mes čia kažkokias vakarones organizuojam, o ne ir viešus, ir neviešus renginius, pradedant nuo sporto varžybų ir pabaigiant įmonių bei korporatyvų renginiais. Profesionalūs renginiai apima labai didelę grandinę verslų, kurie veikia kartu. Ir mes nešimės tuos verslus žemyn kartu, kai mes pradėsime „mirinėt“.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)