Didžiulis, net kelių šimtų kvadratinių metrų butas vienoje iš prestižiškiausių Vilniaus senamiesčio gatvių, XVI amžiaus pastate. Ir tokio lygio meno vertybių retai rasi lietuvių namuose. Tačiau ši aplinka mums puikiai tinka – juk šiandien mes ir susitikome pakalbėti apie sėkmę ir pinigus.

„Čia yra Salvadoro Dali vienas iš paveikslų. Aš jų turiu net penkis iš to serialo, – vesdamasis mus į didįjį namų kambarį, ant dviejų sienų profesorius parodo kabančius išskirtinius legendinio dailininko meno kūrinius. Juos lietuvis įsigijo JAV aukcione.

Bet tai dar ne viskas. Čia pat – ir du XVIII amžiaus šveicarų ir vokiečių autorių didžiuliai paveikslai, kurie, pasak namų šeimininko, verti mažiausiai po kelias dešimtis tūkstančių eurų.

Rimvydas Jasinavičius

Taip pat šiuos senamiesčio namus puošia originalūs XVIII amžiaus baldai. Juos Rimvydas įsigijo jau prieš kelis dešimtmečius, iš kadaise grafui priklausiusio dvaro.

„Tai nėra koks tai kičas, – rodydamas į aukso spalvos baldus sako R. Jasinavičius. – Aš mėgstu tikrus, autentiškus, istorinę vertę turinčius daiktus, kuriuos galima vadinti antikvaru.“

Ir nors Rimvydo ir jo žmonos namai Vilniaus senamiestyje – didžiuliai, net kelių šimtų kvadratinių metrų, o antikvarinių gėrybių čia apstu, vis dėlto vyras sako daiktų nekaupiantis, o prabangos pernelyg nesureikšminantis. „Nepamirškite, kad pirkinius neretai reikia prižiūrėti, o ta priežiūra vėlgi siurbia jūsų pinigus“, – primena pašnekovas.

Rimvydas Jasinavičius

Šiandien Rimvydo biografija ir pasiekimai skamba iš tiesų įspūdingai, o jis pažadėjo tiesiai šviesia papasakoti, kaip užsidirbo pirmąjį ir visus kitus milijonus. Tačiau pirmasis jo darbas buvo eilinio gamyklos šaltkalvio. Ir, ko gero, nustebsite išgirdę, kiek tam jaunam darbininkui prireikė laiko tapti ministru.

Kiek metų verslininkui užtruko susikurti tokį gyvenimą? Koks yra greičiausias būdas uždirbti milijoną?

Rimvydas Jasinavičius

Visą interviu su daugybe patarimų žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją