Ir iš tikrųjų liekna, stilingai atrodanti šviesiaplaukė nė iš tolo neprimena žmogaus, kuriam artėja pensinis amžius.

Tačiau prieš dvidešimt su trupučiu metų Eglė tokia veikli ir energinga nebuvo. Paradoksalu, bet jos gyvenimą kardinaliai pakeitė išgirsta žiauri diagnozė. Tuomet Eglė studijavo magistro studijose, augino dukrą, ir atrodė, kad gyvenimas tik prasideda. Ir būdama 36-erių išgirdo, kad jai – krūties vėžys.

Susirgti onkologine liga prieš daugiau nei du dešimtmečius buvo tikrai labai baisu jau vien todėl, kad viešai savo istorijomis niekas nesidalijo, o ir lengvai prieinamos informacijos beveik nebuvo.

„Taip, gyvenimo pradžioje mums padeda jaunystė, kad sunkiai nesusirgtume. Tačiau mūsų įpročiai organizmui duoda ilgalaikes pasekmes, o mūsų ląstelės atsimena viską. Tik tą dažnai suprantame, kai jau būna per vėlu“, – sako Eglė, po onkologinės ligos diagnozės kardinaliai pakeitusi gyvenimo būdą.

Eglė Mėlinauskienė

Susirgus net ir profesinis Eglės gyvenimas pasikeitė iš esmės. Ji suprato visą gyvenimą dirbusi ir studijavusi tai, ko iš jos tikėjosi aplinka, bet nenorėjo ji pati. Todėl Eglė metė nekilnojamojo turto brokerės darbą ir visą savo laiką paskyrė dokumentinei fotografijai. Sričiai, iš kurios tikrai niekada daug neužsidirbsi, bet kuri Eglę žavėjo visą jos gyvenimą.

„Aš gavau dovanų gyvenimą, tad jau sveikdama pažadėjau sau padėti kitiems sergantiems“, – sako Eglė, kuri pasveikusi metus praleido suaugusiųjų onkologijos skyriuje juos fotografuodama, o vėliau nukeliavo pas vaikus.

Įkūrusi „Mamų unijos“ fondą, Eglė daug keliavo po užsienio šalis ir sako greit supratusi, ko labiausiai reikia Lietuvai – šeimos namų.

3,5 mln. eurų – maždaug tiek kainavo pastatyti visai netoli Santaros klinikų jau beveik trejus metus veikiančius šeimos namus. Fondas tai padarė be jokios valstybės paramos. Septynerius metus – tiek laiko truko Eglei surinkti tokią didžiulę sumą ir įgyvendinti šią idėją. Beje, šis „Mamų unijos“ įkurtas Vaikų onkologijos pagalbos centras vis dar yra vienintelis toks Baltijos šalyse.

Labdaros pokyliai, televizinės paramos akcijos – regis, tiek visko yra organizuojama atkreipti visuomenės dėmesiui į tuos, kuriems reikia pagalbos. O Eglė nori kreiptis į tuos, kurie dar nepaskyrė savo 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio, nes tai yra pagrindinės „Mamų unijos“ fondo pajamos.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.