„Šis posakis, man kažkada sukėlęs šypseną, vėliau privertė susimąstyti – kad už kiekvienos stiprios moters slypi nevykėlis vyras.

Stiprios moterys užnugaryje visada nešiojasi didžiulę naštą. Ar tai buvęs alkoholikas tėtis, ar vyras, kurio problemas ji daugybę metų sprendė. Bet už visų stiprių moterų vis tiek slypi didžiulės bėdos. Ir našta“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ savo išties spalvingo gyvenimo pasakojimą pradeda pašnekovė.

Šiandien 37-erių Rasa iš tiesų save vadina laiminga moterimi. Ji leidžia sau niekada negaminti, nesitvarkyti, jei nenori, nors namuose siaučia 4 vaikai. Tačiau tiems, kurie galvoja, kad ji tėra sėkmingai už 15 metų vyresnio verslininko ištekėjusi gražuolė blondinė, ji šiandien turi ką papasakoti. Nes dėl tokio gyvenimo jai ne kartą teko pakovoti.

Rasa Pavarienė

Bet kodėl gi Rasa nė nepyksta pavadinta gero gyvenimo ieškotoja?

„Tai taip, gero gyvenimo ieškotoja, patogaus gyvenimo ieškotoja. Vyro, kuris galėtų ir gebėtų pasirūpinti mano vaikais ir atstoti jiems tikrąjį tėvą. Kurio, be abejo, kad labai trūksta. Klasikinio vyro, kuris atidarytų duris, kuris kiekvieną rytą neprašytas atneštų kavos į lovą, kuris padarytų vakarienę, pakviestų į pasimatymą – ar tai Prancūzijoje „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintas restoranas, ar tai jo pagaminta vakarienė.

Žinote, nežinau, galbūt moterų klaida yra santykių pradžioje, kurios rodo, kad gali padaryti viską, kad aš pati pasidarysiu. Aš pati susitvarkysiu. Aš viską paruošiu ir apšokinėsiu tave.

Mūsų santykių pradžioje pasakiau, kad aš valgyti negaminu, namų netvarkau ir noriu, kad viskuo būtų pasirūpinta, ir sakau, ar tau tinka? Sakė, man tinka. Tai jeigu jam tinka, tai tada puiku“, – apie savo namų taisykles pasakoja moteris.

Rasa Pavarienė

Tačiau sugrįžkime bent dešimtmečiu atgal, kai Rasos gyvenimas atrodė kiek kitaip. Tai – antroji Rasos santuoka. Pirmoji pasibaigė taip, kad sūnų tėvas, kaip teigia pati Rasa, nei savo vaikus šiandien nori matyti, nei prisideda prie jų išlaikymo.

Tuo metu Rasa buvo kriminalinės policijos pareigūnė. Tačiau sugriuvus pirmajai santuokai pasidžiaugė, kad jau buvo pabandžiusi prekiauti nekilnojamuoju turtu, nes kaip pati šiandien sako, kitaip likusi viena su sūnumis tiesiog nebūtų išgyvenusi.

O kiek kartų sėkminga nekilnojamojo turto agentė uždirba daugiau už kriminalinės policijos pareigūnę?

„Per mėnesį galima uždirbti visų metų pareigūnės atlyginimą. Tai čia vienareikšmiškai. Ir kas keisčiausia, tas darbas yra, žinote, džiugus. Mano darbo diena susideda iš kavos pagėrimo su nuostabia kliente. Aptarimas, namų pateikimo dekoravimas, dalyvavimas fotografavime – grožis kuriamas, tu atvyksti ir tavęs laukia. Kepa bandelės, šilta ir jauku, o kriminalinėje policijoje tai mūsų skambučio niekas nelaukia. Kai atsiliepdavo žmogus, prisistatau, kas skambina, sako – malonu. Klausdavau – ar tikrai malonu?“ – prisimena pašnekovė.

Rasa Pavarienė

Rasa su šeima namus keičia itin dažnai. Ir patikina niekada neperkanti naujo, visiškai įrengto, prabangaus namo ar buto. „Nes yra paprasčiausiai neracionalu“, – sako pašnekovė.

O ką ekspertė pataria kitiems – kaip įsigyti svajonių namus, tačiau nepermokėti ir neprašauti?

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)