Šiandien 43-ejų Elada nė už ką nenorėtų grįžti į tuos laikus, kai buvo žinoma televizijos laidų vedėja. Nors charizmatiškai moteriai sekėsi puikiai, ji patikina, kad žinomumas turėjo niekam nematomą, tačiau labai didelę kainą.

„Dirbdama televizijoje aš turėjau nepilnavertiškumo kompleksą. Aš kentėjau nuo nerimo sutrikimų, labai nepasitikėjau žmonėmis. Ir mes visus šiuos dalykus įgyjame per savo gyvenimišką patirtį.

Tie dalykai mane paskatino domėtis žmogaus potencialu, aš norėjau pati save suprasti, kodėl taip jaučiuosi, kodėl man surakina gerklę, kad aš negaliu kalbėti prie tam tikrų žmonių.

Nepilnavertiškumo kompleksas duoda tau savęs nepriėmimo jausmus, savęs neigimo jausmus. Tu pyksti ant savęs, tu visą laiką nusivylęs savimi – kaip tu atrodai, ką tu padarei, kaip elgiesi, kas tu esi, ką tu nuveikei gyvenime. O ką tai reiškia? Kai tu esi tokioj būsenoj, kurioje tu visą laiką nusivylęs savimi, ką tu gali pasiekti, ką gali įveikti? Pradedi bijoti, užsidaryti, nebendrauti, ir paskui galiausiai daug ką pasiekia depresija. Nerimo sutrikimai yra toks dalykas, kada tu jauti nerimą nuolatos. Vidury paprastos, šviesios dienos tu eini gatve ir tave užpuola panikos ataka. Pradeda išmušti prakaitas, širdis kalatojasi ir tu praktiškai esi suparalyžiuotas, negali kvėpuot ir turi išgyventi tą panikos ataką. “, – gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Elada.

Elada neslepia – nors viešumoje ji atrodė drąsi ir savimi pasitikinti, viduje išgyveno daugybę neigiamų jausmų. Elada suprato, kad turi keisti savo gyvenimą iš esmės. Vieną dieną ji susikrovė lagaminus, ir viską palikusi, kartu su dukra išvyko iš Lietuvos.

Eladą šiandien lietuviai žino visai kitokiame amplua. Jau 16 metų Londone gyvenanti moteris – sertifikuota asmeninio tobulėjimo ir transformacinio koučingo specialistė. Elada neslepia – iš pradžių ji norėjo padėti sau, o išsigydžiusi savas žaizdas šiandien ji sėkmingai dirba ir padeda kitiems. „Santykiai su mama buvo pagrindinis dalykas, temdęs mano gyvenimą“, – sako Elada.

„Manyje buvo nusivylimas, skausmas, praradimo jausmas. Aš jaučiausi labai vieniša. Aš asmeniškai jaučiausi kaip ne savo mamos vaikas. Yra buvę tokių momentų, kur man atrodydavo, kad galbūt mane įvaikino, gal aš nesu savo mamos vaikas. Aš jaučiau, kad manęs nemyli, man buvo toks jausmas“, – sako lietuvė.

Šiandien Elada – sėkmingai ištekėjusi trijų vaikų mama. Tris paauglius vaikus auginanti Elada džiaugiasi gyvenimu svetur ir negalvoja grįžti į Lietuvą. Jos vyras Simonas padarė sėkmingą bankininko karjerą Londone, o ir Elada turi pakankamai klientų, siekiančių asmeninių gyvenimo pokyčių. Tai dėl meilės ji išvyko į svečią šalį, ir sako niekada dėl to nepasigailėjusi.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)